BUGÜN GREVE BAŞLAYAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI UNİBEL İŞÇİLERİNE İLK ZİYARET İŞÇİ PARTİSİ’NDEN

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tugay ŞEN başkanlığındaki parti heyeti, 9 Temmuz 2010 günü Bilişim Sektöründe ilk greve giden Sosyal-İş Sendika üyesi işçileri ziyaret etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, İZSU ve ESHOT Genel Müd...

Tarih:

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tugay ŞEN başkanlığındaki parti heyeti, 9 Temmuz 2010 günü Bilişim Sektöründe ilk greve giden Sosyal-İş Sendika üyesi işçileri ziyaret etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, İZSU ve ESHOT Genel Müdürlüğü’ne Belediyeye bağlı 12 şirkete, 743 muhtarlığın bilgisayar sistemlerine hizmet veren yazılım donanım teknik hizmet veren, “e-belediyecilik” alanında çalışan DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası üyeleri greve gitti. 22 Aralık’ta başlayan toplu görüşmeler bu süre zarfında çözümsüzlükle sonuçlandı.
ÜNİBEL işçileri İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. H. Tugay ŞEN’e ziyareti sırasında işveren tarafından üye evlat muamelesi gördüklerini, bu sektördeki 37 üyemizin taleplerinin kabul edilmediğini, bir yıllık toplam 37 işçinin taleplerinin toplam 8.000 TL’yi geçmediklerini, Büyükşehir Belediyesinin bütçesi karşısında bunun çok küçük bir rakam olduğunu belirttiler. “Hizmet alanımız nitelikli hizmet sektörüdür. Talebimiz açıktır sadece eşitlik istiyoruz. Sesimizi Sayın Aziz Kocaoğlu’nun duymasını istiyoruz.” dediler. Grevdeki işçiler, grevlerinin ilk gününde kendilerini ziyarete gelen ilk örgüt olan İşçi Partisi’ne teşekkürlerini ilettiler.
Şen de, ÜNİBEL işçilerinin mücadelelerinin Belediye çalışanları arasındaki gelir adaletsizliğini gidermeye yönelik olduğunu ve bu noktada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu göreve çağırdıklarını belirtti. Şen, Sosyal-İş Sendikası üyesi işçilerin grevleri boyunca İşçi Partisi olarak her türlü desteğe ve göreve hazır olduklarını açıkladı.