Bu model sorunu çözer: Filistin’de başarının anahtarı

Genel Başkan Yardımcımız Hasan Korkmazcan bölgede yaşanan sorunlara karşı son yıllarda uygulamaya konulan ve başarı sağlanan çözüm yolunu hatırlattı

Tarih:

Batı Asya ülkelerinin Filistin sorununa el koyması gerektiği bildirildi.

 

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları sürüyor. Cuma günü İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik müdahalesi, Kadir gecesinde ve sonrasında da devam etti. Filistinliler İsrail polisinin şiddetine karşı direnirken, Mescid-i Aksa’da nöbet tutuyorlar. İsrail polisi Müslümanları kutsal mekanlarından çıkarmak için şiddetini artırıyor. Cuma gününden bu yana yaralanan Filistinli sayısı 500’ü aşarken Doğu Kudüs’te Filistinlilerin evlerinden çıkarılmasına yönelik baskılar da sürdürülüyor. İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına tepkiler sürse de bu tepkiler İsrail’i durdurmuyor. İsrail’i durdurmak için Batı Asya ülkelerinin birlikte hareket etmesi gündeme gelirken, eski Meclis Başkanvekili ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan bölgede yaşanan sorunlara karşı son yıllarda uygulamaya konulan ve başarı sağlanan çözüm yollarını hatırlattı.

 

Kudüs’te sürdürülen Siyonist azgınlığın, İsrail projesinin her türlü insanlık anlayışından yoksun olduğunu bir kez daha açığa çıkardığını kaydeden Korkmazcan, “İsrail’in bundan önce karşılaştığı kınama, boykot, ilişki kesme gibi diplomatik uyarıları dikkate almadığı da bilinmektedir. Hatta her türlü eylemsiz uyarının vahşi projenin sahiplerini daha da şımarttığı görülmektedir. Bu durumda şu anda hükümeti bile bulunmayan bu karanlık güç sadece Filistinlilere değil vicdan ölçülerine bağlı tüm insanlığa meydan okumaktadır” dedi.

 

 

BAŞARISI KANITLANMIŞ ÖRNEKLER


Mescid-i Haram saldırıları ile İsrail’in gücünün çok üstünde, çok ağır bir taş kaldırdığını vurgulayan Korkmazcan şunları söyledi:

 

“Bu taşı onun kendi üstüne düşürmek artık başta bölge ülkeleri olmak üzere ortak bir insanlık borcudur. Bunun için öncelikle tehdidin ön hedefindeki bölge ülkeleri sözle, değil eylemsel bir karşılık hazırlamalıdır. Yakın geçmişte arkasında İsrail-ABD bayrakları bulunan birçok proje başarıyla söndürülmüştür. Astana Süreci ile ABD-İsrail Koridoru tarihin çöplüğüne atılmıştır. Irak’ın kuzeyinde İsrail bayraklarıyla ilan edilen Barzanistan Türkiye, İran, Irak, Suriye işbirliği ile kendi kazdıkları hendeğe gömülmüştür. Doğu Akdeniz’de bölge dışı güçlerin haksızlıkları püskürtülmüştür. Güney Kafkasya’da 30 yıllık Ermenistan işgali ve emperyalistlerin inşa ettiği kangren merkezlerine son verilmiştir. Filistin için de acilen Batı Asya Ülkeleri Konferansı düzenlenmeli ve Filistin olayına, Kudüs’te yaşanan saldırılara el koymalıdır.”

 

 

TÜRKİYE ÖNCÜLÜK ETMELİ


Bu hamleye Türkiye’nin öncülük etmesini isteyen Hasan Korkmazcan, şu önerilerde bulundu:

 

“Bu örnekler bölge ülkeleri Türkiye, Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Suriye ve bunlara eklenecek Körfez güçleriyle sadece bölgede değil, dünya dengelerinde kalıcı başarı sağlanabileceği gösterilmiştir. Eylem planının dünyaya anlatım platformu olarak uluslararası parlamenter kuruluşları da harekete geçirilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihsel birikimi bu projeye öncülük etme sorumluluğunu getirmektedir. 20. yüzyıl mazlum milletlere mücadelesiyle umut meşalesi olan TBMM derhal harekete geçmelidir. Dünya Parlamentosu, Akdeniz Parlamentosu, Avrupa Konseyi Parlamentosu, İslam İşbirliği Ülkeleri Parlamentolar Birliği ve benzeri parlamenterler platformlarında devlet ile terör organizasyonlarını karıştıran anlayışa karşı mücadele başlatılmalıdır. İsrail’in temsil ettiği ABD’nin değişik ülkelerdeki işbirlikçileriyle desteklediği devleti ve meşru kurumları terörize eden insanlık dışı metotlara son verilmeli. Son birkaç yılda yaşadığımız gerçekler bölge ülkelerinin harekete geçmesiyle kesin bir başarı sağlanabileceğini ortaya koymuştur.”