"Bodrum’u kurtarmaya adayız"

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, turizmin başkenti Bodrum’da partisinin belediye başkan adayı emekli Zabıta Amiri Şeref Bozkurt’u tanıttı

Tarih:

Bozkurt, konuklara “Tarihiyle, doğasıyla ve deniziyle hayallerimizin Bodrum’unu yaratmak için herkesi Bodrum Belediyesi ile buluşturacağız” sözü verdi.

 

 

‘LİYAKATI ESAS ALACAĞIZ’

 

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Utku Reyhan, sözlerine “Bizim için mutlu bir gün, çünkü Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bodrum’u da güzelleştirmeye, Bodrum’u da yaşanabilir, insanca bir kent haline getirmeye partimiz taliptir” diye başladı ve Türkiye’de ve dünyadaki gelişmeleri değerlendirerek umustuzluğa yer olmadığını söyledi. Reyhan, yerel yönetim politikalarını ise şöyle anlattı: “Tüm Türkiye’nin; ister AKP’li belediye olsun ister CHP’li ister MHP’li ister HDP’li olsun. Hiçbirinin bu kentleri insanca kentler haline getirmek, vatandaşlar için yaşamı kolaylaştırmak gibi bir derdi yok. Hepsi liyakatı değil akrabalığı, uzmanlığı değil yandaşlığı esas alarak belediyeleri yönettiler. Biz buna dur diyeceğiz!”

 

 

İTTİFAK PAZARLIKLARINA GİRMEYİZ

 

Bir yandan Cumhur bir yandan Millet adı altında kurulan ittifak pazarlıklarına dikkat çeken Utku Reyhan, şu açıklamayı yaptı: “Şimdi bakıyoruz; toplum yine genel seçimlerde olduğu gibi iki seçeneğe mahkûm edilmek isteniyor; biri Cumhur İttifakı diğeri Millet İttifakı. ‘Yerel yönetimler açısından bunların birbirinden farkı var mı’ diye baktığımız zaman, hepsinin aynı belediyecilik anlayışıyla şehirleri yönettiğini görüyoruz. Birbirlerinden rant kapma derdindeler. Biz farklı olarak, belediye başkan adaylarımızı namuslu, ahlaklı ve kendisinden önce milletini ve halkını düşünen, uzmanlarla çalışan, halkın ihtiyaçlarını öne alan isimlerden belirleyeceğiz. İşte Bodrum’da da Sayın Şeref Bozkurt, yerel yöneticiliği iyi bilen ve işin içinden gelen, halk tarafından sevilen, sayılan biridir. Bu vesile ile kamuoyuna Bodrum Belediye Başkan Adayımızın ve inşallah 1 Nisan’da da Belediye Başkanımızın Sayın Şeref Bozkurt olduğunu mutlulukla duyurmak istiyorum.”

 

 

HAYALLERİN ŞEHRİ NE HALDE


Genel Sekreterimiz Utku Reyhan’ın ardından konuşan Şeref Bozkurt, “Turizmin baş şehri Bodrum nereye gidiyor?” sorusuyla sözlerine başladı ve şu örneklerle sorusuna yanıt verdi:

 

“Bir, Bodrum plansız yapılaşma sonucu yaşanmaz hale gelmiş, Mavi ile yeşilin buluştuğu bodrumumuz aşırı betonlaşma sonucu eski cazibesini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. İki, Bodrum’umuz her yağış sonrasında ‘Bodrum’da hayat felç oldu’ , ‘Bodrum tanınmaz halde’ haberleri ile anılmaktadır.

 

Üç, özellikle yaz aylarında tıkanma noktasına gelen trafik sorunlarıyla karşı karşıya kalmaktadır.

 

Dört, belde belediyelerinin kapatılmasından sonra birçok mahallemize hizmet götürülememektedir. Arka mahalleler oluşmaktadır.

 

Beş, Bodrum turizmi hanutçuluk, seyyar satıcılık ve benzeri olumsuzluklarla anılmakta ve turizmimiz büyük zararlar görmektedir.”

 

 

ARTIK BÖYLE GİTMEZ

 

Şeref Bozkurt, “Artık böyle gitmez” dediği için Vatan Partisi’nden aday olduğunu kaydetti ve projelerini anlattı: “Bunlar, Vatan Partisi yönetiminde halkçı belediyecilik anlayışı ile giderilecek sorunlardır. Tarihiyle, doğasıyla ve deniziyle hayallerimizin Bodrum’unu yaratmak için tüm Bodrumlu’ları Bodrum Belediyesi ile buluşturacağız. Plansız ranta dayalı yapılaşmaya son vereceğiz. Ranta dayalı imara geçit vermeyeceğiz. Sel baskınları Bodrum’un kaderi değildir. Vatan Partisi’nin yönetiminde altyapı sorunları çözülecektir. Vatan Partisi yönetiminde her mahalleye eşit hizmet götürülecek, bölgecilik yapılmayacaktır. Hanutçuluk ve seyyar satıcılığa kesinlikle izin verilmeyecektir. Huzurevleri ve kurumsal bakım hizmetlerimizle kimsesizlerin kimsesi olacağız. Mevcut siyasi parti anlayışları ile Bodrum’un sorunlarının çözülemeyeceğini yaşayarak hep birlikte öğrendik. Bütün bu sorunları Vatan Partisi yönetiminde halkçı belediyecilik anlayışı, liyakata dayalı yöneticileri ve Bodrum halkı ile el ele aşacağız.”

 

 

ŞEREF BOZKURT kimdir

 

Milas/Kızılcayıkık doğumlu Şeref Bozkurt, 24 yıllık belediyecilik tecrübesiyle Bodrum’un sorunlarını yakından bilen bir isim. 1986 yılında Turgutreis Mahallesinde zabıta memuru olarak göreve başladı, 1996-2010 arasında zabıta amiri olarak çalıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Şeref Bozkurt “Hayallerin Şehri Bodrum” sloganı ile Bodrum Belediye Başkan Adaylığını açıkladı.