Beyazıt Karataş: "Afrin Harekatı mayıs ayında biter"

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Pamukkale Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

Tarih:

Pamukkale Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, “Vatan Savaşında Afrin Harekatı” başlıklı bir konferans düzenledi. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa üniversitelilerin ilgisi yoğundu. Konuşmacılar Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş ve TGB Genel Başkanı Cem Dikmen’di.

 

Topluluk Başkanı Atacan Dilekoğlu, açılış konuşmasında “Bugün en azimli, en kararlı olmamız gereken gündür. TSK bugün karlı dağlarda mücadele ediyor. Bize büyük görevler düşü- yor, cephe gerisinde birlik ve beraberliğimizi sağ- lamamız lazım. Okullarımızda, sınıflarımızda, kantinlerimizde, fakültelerimizde kahraman Mehmetçiğin arkasında olduğumuzu sonuna kadar göstermemiz gerekiyor” dedi.

 

 

‘MAYIS’TA BU İŞ BİTER’

 

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Afrin Harekatı’na gelinceye kadar olan süreci anlattı. Karataş şunları söyledi: “Afrin Harekatı mayıs ayında biter. Tabii diğer yan etkileri devam edecektir. Dağlık bölgelerdeki tüm cepheler tamamlandıktan sonra ovalık bölge geliyor. O tepeden zaten ovayı görüyor. Ova 20-25 kilometrelik bir mesafe. Büyük bir olasılıkla on gün içerisinde biter. Afrin’de de çok fazla direniş göstereceklerini düşünmüyorum. Çünkü kırılırlar, hendeklere gömülürler.”

 

 

‘SAVAŞ YALNIZCA CEPHEDE DEĞİL’

 

TGB Genel Başkanı Cem Dikmen de savaşın yalnızca cephede verilmediğine dikkat çekerek “Biz gençler de bozguncu propagandaya karşı uyanık olmalıyız” dedi. “Ne zaman güvenlik güçlerimiz bölücü teröre karşı hamle yapsa bozguncular hemen barış lafları etmeye başlıyorlar. Şimdi de TSK Afrin’de Amerika’nın kara gücü PKK/YPG’ye karşı operasyon başlatınca yalan haberler çıkmaya başladı. Bir bakıyorsunuz hemen PKK’lılar ‘Türk Ordusu sivilleri öldürdü’ diye yalana başvuruyorlar. Türk Ordusu siviller zarar görmesin diye bir ayda 20 kilometre ilerleyebildi.”

 

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş ve TGB Genel Başkanı Cem Dikmen, konferansın ardından, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı ziyaret ettiler.