Beyazıt Karataş: "ABD'nin sır parası Diyarbakır Hava Üssü’ne gidiyor"

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, ABD'nin gizlenen bütçesini değerlendirdi.

Tarih:

ABD ordusuna ilişkin yayınlarıyla bilinen Stars and Stripes gazetesi, ''stratejik'' olarak nitelediği İncirlik Hava Üssü dahil Türkiye'deki askeri tesisleri iyileştirmek için ABD'nin 30 milyon dolar harcamak istediğini yazdı.. ABD'nin bu bütçe planında gizemli bir detay ortaya çıktı. 2018 bütçesinin bir parçası olarak ismi açıklanmayan 'ileri bir operasyon tesisi' için 6.4 milyon dolar ayrıldığı görüldü.

 

ABD'nin 2018 bütçesi için ayırdığı ve ismi açıklanmayan 'ileri bir operasyon tesisi' için 6.4 milyon dolar ibaresi koyduğu sır paranın nereye gittiğini konunun uzmanı Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş Aydınlık.com.tr'ye değerlendirdi.

 

İşte Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş'ın açıklamalarından satır başları;

 

 

'SIR PARA DİYARBAKIR HAVA ÜSSÜ'NE GİDİYOR'

 

"ABD'ye yakınlığıyla bilinen gazetelerde de yazılan ve nereye gideceği belirtilmeyen para ABD'nin Diyarbakır'daki kaçak üssüne gidiyor. ABD Diyarbakır'daki hava üssünü iyileştirmek için 6.4 milyon dolar bütçe ayırdı. Fakat hiç bir kaynak ABD'nin bu parayı Diyabakır üssüne ayırdığını yazmıyor."

 

 

'DİYARBAKIR'DAKİ ABD ASKERİKERİNİN VARLIĞI SORGULANMALI'

 

"Diyarbakır’daki üssün inşasına 22 Temmuz 2015 İncirlik Mutabakatından sonra Eylül 2015 ayında başlanmış ve bitirilmiştir. 01 Ekim 2015 tarihinden itibaren Muharebe Arama Kurtarma (MAK) görev amaçlı içlerinde 300’ü özel eğitimli komandolardan oluşan yaklaşık 500-1.000 ABD askeri ile 3 silahlı helikopter ve 2 silahlı nakliye uçağı Diyarbakır Hava Üssü’nün batısında ve sivil terminalin güneyinde yer alan prefabrik binalara yerleşmiştir. Vatan Partisi dışında, bu gelişmeye dikkat çeken parti olmadı. Diyarbakır’daki ABD askerlerinin varlığı İncirlik’le birlikte sorgulanmalı, hatta Kürecik’te bulunan ABD radarı da buna dâhil edilmelidir."