Bayrağa, Vatana ve Ekmeğe Sahip Çıkma Kararlılığı

Ulusal Kanal, Şeker-İş Bor Şubesi ve Ziraat Odası Niğde Şubesi tarafından düzenlenen Şeker Kurultayı, 30 Nisan 2006 Pazar günü, Bor Keçeciler Düğün salonunda yapıldı. Ulusal Kanal adına Mehmet Akkaya’nın yönettiği kurultaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçe...

Tarih:

Ulusal Kanal, Şeker-İş Bor Şubesi ve Ziraat Odası Niğde Şubesi tarafından düzenlenen Şeker Kurultayı, 30 Nisan 2006 Pazar günü, Bor Keçeciler Düğün salonunda yapıldı. Ulusal Kanal adına Mehmet Akkaya’nın yönettiği kurultaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, ODTÜ Öğretim Görevlisi Yıldırım Koç, N.Ü Sosyoloji Bl. Öğretim Görevlisi Bayram Ünal, Şeker-İş Bor Şube Başkanı Celal Tuğrul, Şeker-İş Afyon Şube Başkanı Şükrü Balık, Şeker-İş Ereğli Şube Başkanı Salım Filiz, ADD Bor Şube Başkanı Ganime Şeren konuşmacı olarak katıldılar.

Türkiye Şeker Kurultayı
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin,Şeker-İş Genel Sekreteri Fethi Tekin, Bor Şeker Fabrikası Müdürü Şahin Altay, Bor Şeker Fabrikası Müdür Yardımcısı Hasan Akbulut, Bor Şeker Fabrikası Müdür Yardımcısı İhsan Yıldırım, Bor Şeker Fabrikası Müdür Yardımcısı İhsan Saraçoğlu, Kaptan Pilotlar Derneği Eski Genel Başkanı, Emekli Binbaşı Erkan Pötükönen, Şeker-İş Konya Şube Başkanı Kamil Çakmak, Şeker-İş Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin, Şeker-İş Kayseri Şube Başkanı Ahmet Tatar, Şeker-İş Eskişehir Şube Başkanı Davut Köroğlu, Harb-İş Bor Şube Başkanı İsmail Özer, Şeker-İş Afyon Şube Sekreteri Necati Yetişir, Şeker-İş Afyon Şube Mali Sekreteri İlyas Uğur, Şeker-İş Bor Şube Sekreteri Hazım Coşkuner, Şeker-İş Bor Şube Mali Sekreteri Halil İbrahim Emen, Şeker-İş Bor Şube Baş temsilcisi Recep İşbecer, Şeker-İş Erzurum Şube Sekreteri Murat koca, Şeker-İş Erzurum Şube Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Togaç, Şeker-İş Erzurum Şube Baştemsilcisi Aydın Deniz, Şeker-İş Ereğli Şube Sekreteri Yüksel İlaslan, Şeker-İş Ereğli Şube Mali sekreteri M. Ali Aydın, Şeker-İş Ereğli Şube Baştemsilcisi Mehmet Yetkin , Niğde Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Tutumlu, Eğitim-İş Niğde Şube Başkanı, Belediye-İş Niğde Şube Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Özdemir ,DİSK Genel-İş Ulukışla Temsilciliğinin hazır bulunduğu kurultaya, Şeker-İş üyesi Bor ve Ereğli işçileri 150 kişi ile katıldılar. Bor, Ulukışla ve Darbogaz köylerinden gelen 300 e yakın pancar üreticisi ve yöre halkından katılanlar ile 1000'e yakın kişinin toplandığı kurultayı, izleyicilerin büyük bir kısmı ayakta izlediler.

Şeker Mücadelesinde İşçi Köylü birliği
Siyasi Partilerden ve Kitle örgütlerinden ve muhtarlardan yoğun bir katılım vardı.
İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Emin Akyüz, Saadet Partisi Niğde İl Başkanı Osman Öke, İşçi Partisi Ereğli İlçe Başkanı Gülsem Özkara, MHP Altunhisar İlçe Başkanı Fatih Mercan, CHP Bor İlçe Başkanı Mustafa Giray, Çömlekçibaş Belediye Eski Başkanı Turgut Özbek, CHP Niğde İl Eski Başkanı Erkan Şahin, SHP Niğde İl Eski Başkanı Bülent Kıvanç, CHP İlçe Eski Başkanı Akif Üstün, CHP İlçe Eski Başkanı Osman Öztürk, ADD Niğde Şubesi Yönetim Kurulu, ADD Ulukışla Şube Başkanı Arif Gültepe, Darboğaz Kasaplar Mahallesi Muhtarı Metin Ergin, Darboğaz Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Güler, Darboğaz Atatürk Mahallesi Muhtarı Fikret Ulusoy, Bor Kızılca Azizler Mahallesi Muhtarı Kerim Güç, Bor Ballık Mahallesi Muhtarı Osman Öğüt,Bor Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Öksüzoğlu kurultayda hazır bulundular.


28 ilde İşçi-Köylü Mitingleri
Yıldırım Koç, “Özelleştirmenin vatana ve ulusal bütünlüğe yapılmış bir saldırı olduğunu, sadece Şeker-İş’in değil, bütün sendikaların birlikte mücadele etmesinin gerekli olduğunu” belirtti.
Kurultayda Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, “Bor, Ereğli ve Ilgının özelleştirilmesinin, 15 ile 18 fabrikanın kapanması, ulusal şeker sektörümüzün kontrolünün yabancıların eline geçmesi, pancar tarımının ve hayvancılığın çökertilmesi ile sonuçlanacağını, bu nedenle 5 mayıstan itibaren Türkiye çapında mücadele kararı aldıklarını, fabrikaların olduğu 28 ilde üretici köylülerle birlikte mitingler düzenleyeceklerini, 31 mayısta da 28 ilden Ankara yürüyüşü başlatacaklarını” açıkladı.

Ankarayı düşmandan kurtarmak ve Atatürk’ün Ankara’sı yapmak gerek.
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Bu salonda toplananlar, özelleştirmenin vatan yıkıcılığı olduğunda, Cumhuriyetin ve Atatürk’ün, liberal sistemin saldırısı ile yok edilmek istendiğini, artık ülkemizin önünde sadece bir programın olduğunu, bu programda ise bu salonda toplananların birleştiklerini, ama farklı yerlerde va dağınık durmaları yüzünden etkili olunamadığını” belirtti. Perinçek “program, Atatürk devrimlerini savunmak ve ilerletmektir. İkinci bir yol yoktur. Bu salonda oluşan görüş birliği Türkiye’nin her tarafında oluşmaktadır. Şimdi bu salonları ve dağınık bu kuvvetleri ulusa ve Cumhuriyete sahip çıkma ve devrim programında bir araya getirme görevinin karşısındayız. Ankara düşmanlar tarafından ele geçirilmişken, bu programı uygulamak mümkün değildir. Bugünün görevi bu salonları birleştirerek Ankara’yı yeniden Atatürk’ün, Cumhuriyetin ve Devrimin Ankara’sı yapmak için mücadele etmektir. “Türk iş işçi sınıfına ve vatana yönelen bu özelleştirme saldırılarında, üzerine düşeni yapacak güçtedir. Kendine güvenmelidir. Mücadele eden sendikaların davalarını, kendisinin ve Türkiye’nin davası yapmalıdır” dedi.