Antalya 'Hayır'da birleşti

Antalya'da Milli Anayasa Hareketi tarafından düzenlenen 'Milletin birliği için başkanlığa hayır' başlıklı panelde yurttaşlar tek ses oldu.

Tarih:

20 Nisan'dan önce referanduma sunulması beklenen yeni anayasa teklifine karşı bir araya gelen yurttaşlar Muratpaşa Kültür salonuna sığmadı. Yeni anayasaya karşı mücadele yöntemlerini anlatan panel konuşmacıları, başkanlık anayasasının Türk milleti tarafından kabul edilmeyeceğini vurguladı. Panele AKP kurucularından Abdüllatif Şener, Eski CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile Parti üyemiz Avukat Ceyhan Mumcu ve Genel Başkan Yardımcımız, MAH Başkanı Hasan Korkmazcan konuşmacı olarak katıldı.

 


KARAMSARLIK YOK

Parti üyemiz Avukat Ceyhan Mumcu, anayasa profesörlerini sert bir dille eleştirdi.


Mumcu, "Bütün Türk üniversitelerinin sessiz kalan anayasa profesörlerine bir sitem ediyorum. Ve onlara yazıklar olsun size diyorum. Sustukları için. Karamsarlık ifade etmeyeceğiz. Hiç kimse bu ülkeyi bölemeyecek, devleti küçültemeyecek. Sizler buradasınız... Bu sınavlardan çok geçtik. Anayasayı bizler devrimci demokratik hakettiğimiz biçimde değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

 


HAYIR DİYORUZ

Milli Anayasa Hareketi Başkanı ve Genel Başkan Yardımcımız Hasan Korkmazcan ise her Türk vatandaşının halk oylamasında vatanı savunmakta görevli olduğunu dile getirdi. Korkmazcan şunları söyledi: "Hayır cephesinin lideri yok diyor. Biz vatan mücadelesi verilen yerde, birilerinin peşine takılarak yapmayız bunu. Her Türk vatandaşı burada liderdir. Her Türk vatandaşı vatanı savunmak konusunda görevlidir.Vekillerimiz yapamadığına göre, asiller olarak görev omuzlarımızdadır. Ve bu görevin altından başarıyla kalkacağız. Biz hayırcılar şuna hayır diyoruz; Milletimizin egemenliğini hiç bir kimseye, hiç bir şahsa emanet edemeyiz. Bu oylama sadece güvenliğimiz, onurumuz değil, aynı zamanda ekmeğimizin oylamasıdır."