İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Eski CHP milletvekili Şahin Mengü ve ODTÜ Öğretim Üyesi Yıldırım Koç'un konuşmacı olduğu Anayasa Formu'nun 4'üncü toplantısı İstanbul Kartal'da düzenledi. Yurttaşların büyük ilgi gösterdiği toplantıda bölünme anayasasına karşı mücadele çağrısı yapıldı.
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, yeni anayasa çalışmalarının, 'Kürdistan' devleti için bir hazırlık olduğunu ifade etti. Meclisteki muhalefet partilerini, bölücü çalışmalara ortak olmakla eleştiren Cengiz, “Orada olmak bile bir suç. Muhalafet buna göz yumuyor. Sesini çıkartmıyor” açıklamasını yaptı.
Eski CHP vekili Mengü, AKP'nin bölücü bir Anayasa hazırlamanın telaşında olduğunu belirtti. MİT'çiler hakkındaki suçlamaları hatırlatan Mengü, Başbakanın Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini söyledi. Şahin Mengü, “Bu MİT görevlisi Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda KCK ile ilişkilerini yürütmüşse erdoğan yüce divan'a gider, buna göz “yuman cumhurbaşkanı Gül'üde beraberinde götürür. MİT tartışmalarına kimse bu gözle bakmıyor” dedi.
ODTÜ Öğretim Üyesi Yıldırım Koç, bölünmenin hızlandırılması için özelleştirmelere ağırlık verildiğini söyledi. Koç, AKP'nin süreci garantilemek için de Türk Ordusu'nu hedef aldığını söyledi.