Analarımızın isyanı milletimizin vicdanını ayağa kaldırdı

Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı Diyarbakır’da evlatları için direnen annelere destek için basın açıklaması ve imza kampanyası düzenledi

Tarih:

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı Diyarbakır’da evlatları için direnen annelere destek için basın açıklaması ve imza kampanyası düzenledi.

 

PKK Terör örgütü tarafından evlatları dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır’da HDP önündeki mücadelelerine Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanlığından destek geldi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen basın açıklamasını Tekirdağ Öncü Kadın Başkanı ve Çorlu İlçe Başkanı Songül Çelik okudu. Songül Çelik yaptığı açıklamada PKK’nın yıllardır bölge halkına zulmetmesinin vatandaşları isyan noktasına getirdiğini vurguladı. Annelerin evlatlarına kavuşmak için HDP önünde haklı mücadele yürüttüklerini söyleyen, “Çelik HDP kapatılmalıdır” dedi.

 

 

ANNELERİN MÜCADELESİ SAHİPLENİLMELİ

 

Herkesi anaların bu mücadelesini sahiplenmeye çağıran Çorlu İlçe Başkanı Songül Çelik, “Evlatları bölücü terör örgütü PKK’nın elinden çekip kurtarmak isteyen analarımızın Diyarbakır’da başlattığı soylu direniş bugün 19’uncu gününe girmiştir. 10 yaşındaki evladım bu binadan içeri girdi. Evladımı bu binadan bana geri vereceksiniz. “Başlarım sizin Kürdistan davanıza” diyerek Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde dikilen Hacire Akar ana Türkiye’nin sesi olmuş, direnişin ateşini yakmıştır. Bugün itibarıyla PKK’ya kadro temin eden HDP’den evlatlarını isteyen aile sayısı 43 olmuştur. Emperyalizmin uşağı bölücü terör örgütü PKK’ya karşı verilen vatan savaşını en güçlü sesiyle kayıtsız şartsız destekleyen Vatan Partisi, ilk günden beri analarımızın yanındadır. Vatan Partisi olarak tüm siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, meslek odalarını ve dernekleri bu mücadeleyi sahiplenmeye, Türkiye’nin her yerinde başlattığımız imza kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

 

 

YARGI HAREKETE GEÇMELİ, HDP KAPATILMALIDIR

 

Türk ordusunun PKK’YI hendeklere gömmesiyle bölge halkının özgürleştiğine, bölücü terörün etkisinin azalmasıyla hak arama mücadelesinin yükseldiğine dikkat çeken Çelik, şöyle devam etti. ‘Güneydoğulu vatandaşımız teröre karşı kanıyla canıyla mücadele eden Mehmetçiğimizin yanındadır. Bingöl, Ağrı, Elazığ, Şanlıurfa, Hakkari ve Siirt’te “Teröre lanet Kardeşliğe evet” yürüyüşleri düzenlemektedir. HDP ile PKK’nın bağı ortadadır. Yargı harekete geçmeli masum çocukları kandırıp dağa götüren, Belediyelerinin imkanı kullanarak mali destek sağlayan, lojistik destek sağlayan PKK’nın sözde yasal kolu HDP derhal kapatılmalıdır.’

 

Basın açıklaması sonrası düzenlenen imza kampanyasına çevredeki vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

 

Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle 3 Eylül'de sorumlu tuttukları HDP'nin il binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemine destek amacıyla Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. İlçe Başkanı Songül Çelik, yaptığı açıklamada “PKK’nın yıllardır zulmettiği insanlarımız artık isyan noktasına gelmiştir. HDP’nin dağa kaçırdığı evlatlarına kavuşmak isteyen analarımızın Diyarbakır’da başlattığı soylu direniş bugün 19. gününde ’10 yaşındaki evladım bu binadan içeri girdi. Evladımı bu binadan bana geri vereceksiniz. Başlarım sizin Kürdistan davanıza.’diyerek Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde dikiler Hacire Akar ana, Türkiye’nin sesi olmuş ve direnişin fitilini ateşlemiştir. Bu sabah itibarıyla PKK’ya kadro temin eden HDP’den evlatlarını isteyen ailelerin sayısı 43’e ulaştı. Tüm siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, meslek odalarını, dernekleri bu mücadeleyi sahiplenmeye, Türkiye’nin her yerinde başlattığımız imza kampanyasına Çorlulu yurttaşlarımızı destek olmaya çağırıyoruz. HDP’nin PKK ile bağı ortadadır. Yargı harekete geçmeli, masum çocukları kandırıp dağa götüren belediyelerin imkanlarını kullanıp mali destek, lojistik destek sağlayan PKK’nın sözde yasal kolu HDP derhal kapatılmalıdır.”dedi.