Amiral Soner Polat Kurultayı coşkuyla tamamlandı

11. Genel Kurultayımız oybirliğiyle Cumhurbaşkanı adayımız Genel Başkanımız Doğu Perinçek seçildi

Tarih:

Hakkını arayan, topraklarını, hanelerini geri isteyen Bursa Hürriyet köylüleri, Evlat nöbeti tutan Diyarbakır anneleri, LGBT Dayatmasına dur diyen aileler, üniversite öğrencileri, Sıhhiye pazar esnafı ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatanseverler Vatan Partisi 11. Amiral Soner Polat Genel Kurultayı için Ankara Arena'da toplandı.

 

"BU BİR İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜDÜR"


Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, yaptığı açılış konuşmasında "Buradan tüm Türkiye'ye sesleniyoruz, bu bir iktidar yürüyüşüdür. Bu salona gelen ve kalbi bu salonla çarpan herkes yarının iktidar sahipleri olacaktır! Bu bir iktidar yürüyüşüdür." ifadelerini kullandı.

 

Kurultay şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 11. Amiral Soner Polat Genel Kurultayı Başkanlık Divanı seçimleri yapıldı. Önerilen isimleri, Genel Sekreter Özgür Bursalı delegelere okudu. Divan üyeleri oy birliğiyle seçildi. Divan Başkanlığı'na Ethem Sancak seçildi.

 

Kurultay'da seçilen Divan Kurulu şu isimlerden oluştu:

 

Divan Başkanı Ethem Sancak, Divan Başkan Yardımcısı Hüseyin Karanlık, CKD Genel Başkan Yardımcısı Nuriye Kadan, Gülnur Bayburt, Vatan Partisi Van İl Başkanı Akile Çevik, Vatan Partisi Şırnak Uludere İlçe Başkanı Şükriye Altürk, Gönülşen Aslan, Gönül Çil, Mehmet Ata Akkoyun, Vatan Partisi Balıkesir Havran İlçe Başkanı Ethem Dülgeroğlu, Öncü Gençlik İzmir İl Yöneticisi Elfide Nur Atalay, Vatan Partisi Ankara İl Yöneticisi Prof. Dr. Yıldırım Beyatlı Doğan, Öncü Kadın Genel Saymanı Tüzin Tüfekçi, Van Öncü Gençlik İl Başkanı Sedat Cavak, Vatan Partisi İstanbul İl Yöneticisi Av. Gül Öykü Yılmaz Özkan

Divan Başkanı Ethem Sancak, yaptığı konuşmada 2023 seçimlerine değinerek, "Bağımsız ve insanlığı geleceğe taşıyacak bir hükümet mi seçeceğiz yoksa NATO'nun, Atlantik'in prangasını boynumuzda mı taşıyacağız?" dedi.

 

ÇKP'DEN VATAN PARTİSİ GENEL KURULTAYI'NA MESAJ
Vatan Partisinin kurultayına Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin da katıldı.

 

Çin Büyükelçisi Liu Shaobin Vatan Partisi Genel Kurultayı'na, Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) mesajını iletti.

 

ÇKP Merkez Komitesi Dış İlişkiler Bakanlığı'nın Kurutay'a gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı:

 

Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı vesilesiyle , Genel Başkan Sayın Doğu Perinçek'e ve tüm üyelere içten tebriklerimizi ve iyi dileklerimizi sunuyoruz.

 

Vatan Partisi Türkiye'nin siyasetinde önemli bir güçtür ve Türkiye'nin siyasi toplumunda aktif rol oynamaktadır. Son yıllarda partiniz Çin'i ve Çin Komünist Partisi'ni objektif bir şekilde tanıtmış, Türk halkının Çin anlayışını geliştirmesinde önemli bir rol oynamış, Çin-Türkiye dostluğunun derinleşmesine olumlu katkılarda bulunmuştur.

 

Bunu içtenlikle takdir ediyoruz. Çin Komünist Partisi, partiniz ile arasındaki geleneksel dostluğa büyük önem vermektedir. Farklılıkları bir kenara koyarken ortak paydaları aramaya, karşılıklı saygı ve karşılıklı öğrenme ilkesine dayanarak iki partinin dostane temaslarını ve işbirliğini güçlendirmeye, birlikte Çin-Türkiye stratejik işbirliği ilişkilerinin sağlıklı ve hızlı gelişimini ilerletmeye hazırdır.

 

Çin Büyükelçisi'nin Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e teslim ettiği Çin Komünist Partisi'nin mesajı kürsüden okundu.

"TÜRKİYE DEVRİME GİDİYOR"


Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Kurultay heyetini ve katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında Türkiye'nin bir devrime gittiğini belirterek şunları söyledi:

 

Dünyanın yedi ikliminden kurultayımıza onur getiren ve aynı zamanda halklarının mücadele azmini, büyük devrimci miraslarımızı buraya taşıyan konuklarımızı sevgiyle selamlıyorum.

 

Bütün dünyaya Ankara'dan sesleniyoruz. Dünyamızın emekçi halklarına, mazlum milletlere, Asya'ya, Avrupa'ya, Latin Amerika'ya ve yedi iklime Ankara'dan sesleniyoruz.

 

Hegamonyacılığa karşı mücadele eden ve devletlerin egemenliğini savunan, emperyalizimn ağası ABD emperyalizmine karşı mücadele eden dünya devletlerine sesleniyoruz.

 

Yeni bir dünya kuruluyor. Dolar saltanatı, ABD'nin haraç sistemi yıkılıyor. ABD'yi korkutan ve ona karşı savaşan büyük silahlı güçler tarih sahnesine çıktı. Suriye, 12 yıldır emperyalizme karşı Beşar Esad önderliğinde kahramanca savaşıyor. Onları Ankara'dan selamlıyoruz.

 

Rusya'nın, Ukrayna sathında ABD emperyalizmine ve yirmi Atlantik devletine karşı kahramanca savaşan aslanlarına Ankara'dan selamlar gönderiyoruz.

 

Tayvan Boğazı'nda, Pasifik'te ABD tehditlerine karşı dimdik ayakta duran ve mucizeler yaratan Çin Halk Cumhuriyeti'nin ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni Türkiye'de aynı davanın mensupları olarak yürekten selamlıyoruz.

 

Latin Amerika'nın kahramanlarını, Venezuela'yı, Küba'yı bu insancıl, neşeli insanları da yine Türkiye'mizden yürekten selamlıyoruz.

 

Gelen yeni dünya, kapitalizm içerisinde dengelerin değişmesi değil, kapitalizmin sonunun gözükmesidir.

 

İnsanlık yeni bir dünyanın, yeni bir sistemin haberini vermektedir. Bu yeni sistem hümanisttir, insancıldır. İnsanlığın bütünü hedef alan emperyalizme karşı insancıllığın bayrağını yükselten milli demokratik devrimler, halk devrimleri, halkçılık, kamuculuk geliyor.

 

Yeni dünya aynı zamanda insanlığımıza barış getiriyor. Barışın ve kardeşliğin hüküm süreceği bir dünya önümüzde gözükmektedir.

 

Türkiye yine bu mücadelede ön cephededir. Türkiye'miz, Rusya ile, İran'la, Hindistan'la birlikte ön cephede mücadele etmektedir. Vatan Partisi bu ön cephenin partisidir.

 

Bütün dünyaya buradan bildiriyoruz, bizim iki yüz yıldır devam eden milli demokratik devrimimiz, kesin zafere ilerlemektedir.

 

 

"GLADYO DARBESİNİ EZDİK"


Türkiye Atlantik zincirlerini, Amerikan zincirlerini, NATO zincirlerini kırmaktadır. 2014 yılında ABD'nin Türkiye'yi esir etmek için ördüğü Silivri duvarlarını yıktık. O duvarlardan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kurtardık.

 

Türkiye halkı, Türk ordusunu kurtardı. Türk halkı, Türk ordusuna borcunu ödedi.

 

ABD'nin 2016 yılında Gladyo darbesini, Türkiye'yi tekrar kontrol altına almak için tezgahladığı o darbeyi Vatan Partisi'nin önderliğinde yere serdik, ezdik!

 

En büyük gerçeğimiz şudur Türkiye olarak, bugün Türkiye hapishanelerinde NATO generalleri yatıyor.

 

ABD'nin Gladyolarını, 15-16 Temmuz gecesi Türk ordusunu ayağa kaldırarak, Türk milletini ayağa kaldırarak ezdik!

"NATO'NUN TÜRKİYE'DEKİ YERİ MEZARDIR"


Ankara ve İstanbul meydanlarında NATO'nun generalleri öldürüldü, öldürülmeyen de hapse tıkıldı. Türkiye'nin gerçeği budur.

 

NATO'nun Türkiye'deki yeri yalnızca mezardır. NATO'ynun Türkiye'deki yeri toprağın altıdır. NATO'yu toprağın altına gömmeye yemin ediyoruz.

 

Üretmek için NATO'yu mezara gömeceğiz. NATO bizim için şeytandır. O büyük şeytanı gömeceğiz. O büyük şeytana karşı mücadele eden İran'ın aslanlarını da buradan selamlıyoruz.

 

ABD bize devrimi dayattı. Ekonomisiyle, darbeleriyle, komplolarıyla Türkiye'ye bir devrimi dayattı. 25 bin subay Türk ordusunun içerisinden temizlenmiştir. 30 bin polis, kahraman polisimizin içinden temizlenmiştir. 14 bin yargı mensubu Türk yargısından temizlenmiştir. 130 bin kamu mensubu, Türkiye'nin içerisinden temizlenmiştir. Bu bir devrimdir. Devrim yapan milletiz biz. İki yüz yıldır emperyalizme karşı savaşıyoruz. Ve şimdi bu süreci bir Üretim Devrimi ile nihai zafere ulaştırmanın zamanı gelmiştir.

 

 

"ABD İÇİN ARTIK TÜRKİYE'DEN PARMAK KALDIRMAYACAK"


Rusyalı dostlarımız burada, İranlı dostlarımız burada. Bu dostlarımız dünyanın en büyük doğal gaz üreticileri, benzin üreticileri, komşumuz Irak'ı da ekleyin benzin üreticileri. Ne şanslı bir ülkeyiz, komşularımızda doğal gaz var, mazot var, benzin var.

 

Ama Atlantikçi hükümetler o komşularına sırtını çeviriyor, kalkıyor utanmadan Amerika ile birlikte parmak kaldırıyor.

 

O parmaklar önümüzdeki milli hükümette İran için kalkacak, Rusya için kalkacak, Çin Halk Cumhuriyeti için kalkacak, Asya için kalkacacak, Afrika için kalkacak, Latin Amerika için kalkacak.

 

ABD için artık Türkiye'den parmak kalkmayacak, bütün dünyaya söz veriyoruz.

 

 

"DOĞUDAN GELDİK, DOĞU'YU CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ"


Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan öncülüğünde doğudan yola çıkan vatandaşlar kurultay salonuna ulaştı. Ulusal Kanal mikrofonlarına konuşan Tanhan, "Doğudan geldik, Doğu'yu cumhurbaşkanı yapacağız" dedi. Kurultaya ayrıca evlatlarını PKK’nın elinden kurtarmak için nöbeti tutan Diyarbakır Anneleri de katıldı.Diyarbakır Anneleri'nin fotoğrafını paylaşan Vatan Partisi, "İnsanlarımızı PKK'nın pençesinde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyacağız, HDP'yi kapatacağız." ifadelerini kullandı.

 

DOĞU PERİNÇEK CUMHURBAŞKANI ADAYI SEÇİLDİ


Divan Kurulu'na gelen öneri üzerine Divan Başkanı Ethem Sancak, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Vatan Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı olmasını oyladı. Öneri oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KURULTAY'A MESAJ GÖNDERDİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı'na gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı:

 

"Vatan Partisi'nin 11. Genel Kurultayı'na davetiniz için teşekkür ediyorum. Kurultayınızın hayırlı olmasını temenni ediyor, Vatan Partisi'nin tüm üyelerini ve misafirlerinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum."

 


ULUSLARARASI KATILIMCILAR VE MESAJLAR


Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı'na katılan büyükelçilikler ve temsilcileri şu şekilde:

1. Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Lui Shaobin

2. Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Sayın Aleksei Erkhov

3. İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Mohammad Farazmand

4. Cezayir Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Sofiane Mimouni

5. Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın İbrahim Avidzba

6. İtalya Cumhuriyeti Büyükelçi Politika Danışmanı Sayın Duygu Toprak

KURULTAYA KATILAN ULUSLARARASI KONUKLAR
Rusya Rodina (Vatan) Partisi Prezidyum Başkanı Valery Shinkarenko

Fransa İlerleme ve Dayanışma partisi Genel Başkanı Jacques Cheminade

İsviçre Komünist Partisi Genel Sekreteri Massimiliano Arif Ay

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Uluslararası İlişkiler Üyesi Arafat Al-Hajj

Cezayir Sahra Halkıyla Dayanışma Milli Komitesi Komite Üyesi Smail Debeche

Abhazya Dostlar Ligi Genel Başkanı Astamur Logua
Batı Sahra Polisario Cephesi Politbüro Üyesi Salama Brahim El Bachir

İngiltere Sosyalist Çin’in Dostları Eş Başkanı Keith Bennett

 

 

KURULTAYA KATILAN SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ
 

Gelecek Partisi - Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Solunur

Deva Partisi Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak

DSP Genel Başkan Yardımcısı - Hasan Erçelebi 

DSP Genel Sekreter Yardımcısı Özen Şenyiğit 

Yeniden Refah Partisi - Doğan Bekin Genel Başkan Yardımcısı
Ali Yüksel MKYK Üyesi

Demokrat Parti - Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Pınarbaşı

Hür Dava - Ahmet Karaaslan Genel İdare Kurulu Üyesi
Yılmaz Akgül Sincan İlçe Başkanı

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Harun Çakı

Genel Başkan Yardımcısı Tuna Şahin 

Genel Sekreter Yardımcısı Osman Lüy 

Bağımsız Türkiye Partisi Av. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Pak

Ses Partisi Genel Saymanı Çetin Karataş

 


SENDİKALAR VE DERNEKLER DE KURULTAYA İLGİ GÖSTERDİ


Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Vatan Partisi 11. Amiral Soner Polat Genel Kurultayı'na katılan sendika  ve dernek temsilcileri ise şu şekilde:

Tabip-Sen İl Başkanı - Dr. Ümit Türk

Stratejik araştırma derneği Genel Başkan - Yunus Emre Kanat

Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı

Türk-İş temsilcileri

Hak iş - Erdoğan Serdengeçti Genel Sekreter Yardımcısı

Sağlık İş Sendikası

Kağıt Toplayıcıları Derneği Başkanı

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu - Genel Başkan ve Genel Sayman

Türk İş - Temsilcilik
Uluslararası Ekonomik İlişkiler Konseyi Genel Başkanı

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı

Toroslar Cemevi Başkanı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği - Genel Başkan Yardımcısı

Avcılar Engelliler Derneği Genel Başkanı Ahmet Halit Vardar

Çay Üreticileri Derneği Başkan Yardımcısı Ali Yavaş

Osmanlı Ocakları kadın kolları başkanı

Batı Karadeniz Roman birliği kurucu başkanı sayın Kazım Adak.

Zonguldak Ereğli Engelli ve yardımlaşma Roman derneği başkanı sayın Gülay Yanmaz

Düzce ve Akçakoca Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Roman Derneği Başkanı Murat Yanmaz

Batı Karadeniz Roman Birliği Kurucu BaşkanıKazım Adak

Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Kurtsatar

Şehit Aileleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gazi Mehmet Eğin

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şırnak Silopi Başkanı Başkanı Dündar Kesik