AKP ve HDP’den geldiler Vatan’da görev aldılar

Muş İl Örgütümüze 1,5 ayda 160'ın üzerinde vatandaş üye oldu.

Tarih:

Muş Genel Başkanımız Doğu Perinçek’i ağırlayacak. Miting için gece gündüz çalışan İl Başkanımız Suluvan "Yaklaşık 1,5 ay oldu örgütümüz kurulalı ve 160’ın üzerinde üyemiz oldu. Bu da bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.

 

Güneydoğu’nun mazlum ili Muş, yıllardır çektiği açılım acıları, cemaat oyunlarından sonra birlik, üretim ve huzur vaadiyle Genel Başkanımız Doğu Perinçek'i ağırlayacak. Son olarak 2015 yılında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve AKP eski Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun miting yaptığı meydanda, 6 Nisan günü saat 13.00’de Genel Başkanımız Doğu Perinçek Muşlulara seslenecek. Muş halkının barış umutlarıyla oy verdiği HDP lideri bugün PKK ile bağları şüphesiyle cezaevinde, yoksulluğa ve işsizliğe çare olarak gördüğü Davutoğlu ise, şaibeli eski Başbakan olarak siyasetten uzakta.

 

 

PERİNÇEK’İ 40 YILDIR TANIYORUZ

 

Düne kadar AKP veya HDP’ye oy verenler, bugün Vatan Partisi il örgütünü Muş’ta hizmete soktular ve ilk iş olarak da Genel Merkeze “Genel Başkan gelsin ilimizde miting yapsın” teklifini getirdiler. Vatan Partisi Muş il Başkanı Yıldırım Suluvan, bugüne kadar hiçbir siyasi partide aktif görev almamış, çünkü kendi ifadesiyle “Bugüne kadar vatanın birleştiriciliğinden, birliğinden, üretimden bahseden başka bir parti görmemiş...” Suluvan, 16 Nisan’a 10 gün kala yapacakları mitingden de oldukça umutlu:

 

“Vatan Partisi işte burada tam da bu noktada bizim arzularımızı, isteklerimizi dile getiriyor. Yaklaşık 1,5 ay oldu örgütümüz kurulalı ve 160’ın üzerinde üyemiz oldu. Bu da bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Genel Başkanımızı yaklaşık 40 yıldır tanıyorum. Son zamanlarda daha yakından takip etmeye başladım. Politik söylemlerine, davranışlarına, pratiğine, yaptıklarına baktığımız zaman vatanımızın bağımsızlığı için içinde olup mücadele edilebilecek tek parti Vatan Partisi var. 6 Nisan Perşembe günü mitingimiz var. Muş halkı Genel Başkanımızı iyi biliyor, ama mitingde onu daha yakından tanıyacak. 16 Nisan referandumunda doğru bir tercih yapmak için görüşlerimizi birinci ağızdan aktaralım dedik.”

 
 

YILLARCA AKP’YE OY VERDİM

 

Muş İl Sekreteri olarak görev alan Cazim Yıldız da, Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı oluncaya kadar AKP’ye oy vermiş, daha sonra da HDP’ye yakın durmuş. Ne var ki, “HDP’nin Kandil’le ilişkisini kesmemesi üzerine HDP’den ayrılma gereği duydum” diye özetliyor son dönemi. Yıldız, “Vatan Partisi ve Genel Başkanımız Doğu Perinçek’i uzaktan da olsa takip ediyordum. Çizgisinden ödün vermeyen bir parti ve dürüst bir lider. Son olarak da 10. Büyük Kurultay’a katıldım ve orada Vatan Partililerin kocaman ve samimi bir aile olduklarını gördüm ve görev almaya karar verdim” sözleriyle Vatan Partisi tercihini açıklıyor.

 

İl Saymanı Yücel Sayhan da uzun süre izledikten sonra Vatan Partisi demiş. Bugün için ise, “Biz de Muş halkına bu Partinin temizliğini, dürüstlüğünü ve vatan için mücadele ettiğini öğreteceğiz” diye konuşuyor.

 

Muş’da Vatan Partisi’nin çiçeği burnunda yöneticileri umut ve inançla 6 Nisan’ı iple çekiyor.