AKP, CHP, MHP ve bütün partilere çağrı!

AKP, CHP, MHP ve bütün partilerin Genel Başkanları başta olmak üzere yöneticilerine çağrı!

Tarih:

• AKP, CHP, MHP ve bütün partilerin Genel Başkanları başta olmak üzere yöneticilerini, Ermeni soykırımı konusunda tarihsel gerçekleri, hep birlikte Paris’te açıklamaya davet ediyoruz.


Fransa Parlamentosu, dün soykırımı inkârı suç sayan yasayı kabul etmiştir.

Oysa AKP, CHP ve MHP, önceki gün, Fransa’yı yasa girişimi konusunda uyaran ortak bir bildiri yayınlamışlardı.

Yasanın geçmesi, Ankara’dan Fransa Meclisi’nin toplantısına bir gün kala yasak savma kabilinden bildiriyle sonuç alınamayacağını ortaya koymuştur.

Büyük davalar, üstünkörü tavırlarla yürütülemez.

TARİH TARTIŞMASI DEĞİL
İKİNCİ İSRAİL PLANI
Fransa, Türkiye ile tarih tartışması yapmıyor. Ermeni soykırımı konusu, Batılı emperyalistlerin 2. İsrail planlarının bir parçasıdır. Türkiye’nin dize getirilmesini ve bölünmesini hedefleyen uygulamalara karşı öyle sıradan bildirilerle karşı konamaz.

Kaldı ki, TBMM’deki partilerin yayımladığı bildirinin içeriği de yetersizdir.

YAPILACAK İŞ
AKP, CHP, MHP ve diğer partilere 6 yıldır ısrarla yaptığımız öneriyi tekrar ediyoruz.

Fransa Meclisi’nden kanun çıkmıştır.

Şimdi Senatonun onayını beklemeksizin, hep birlikte Paris’e gidelim ve bildirimizi Fransız Meclisi kapısında ilan edelim.

Avrupa ve Amerika’da yaşayan 5 milyon yurttaşımızı da seferber edelim!

İşçi Partisi, 2005 yılından beri bunu yapıyor ve yine yapacaktır.

AKP, CHP, MHP ve bütün partilerin yöneticilerini, Ermeni soykırımı konusunda tarihsel gerçekleri, hep birlikte Paris’te açıklamaya davet ediyoruz.

Bu tutum sorunu kökünden çözecek süreci başlatacaktır.

Devletin ve Milletimizin bütün imkân ve kabiliyetlerini seferber ettiğimizde başarı kesindir.