İşçi Partisi Genel Sekreteri Av. Nusret Senem; İçişleri Bakanlığı'nın, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi'nde denetim yapmak amacıyla beş müfettiş görevlendirmesiyle ilgili, 28.03.2007 tarihinde (bugün) bir açıklama yapıldı. Açıklama metni aşağıdadır.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezinde, İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen beş müfettiş tarafından denetim başlatılmıştır.
“Kamu yararına dernek” statüsündeki ADD’ye yönelik bu denetim olağan değildir, ADD’nin direncini kırmaya yönelik bir operasyondur. Bu “denetim operasyonu”na, 14 Nisan 2007 günü ADD öncülüğünde gerçekleştirilecek “Cumhuriyet mitingi” öncesinde girişilmesi anlamlıdır.
“Ülkemizin ve ulusumuzun bölünmez bütünlüğü için, tam bağımsız ve aydınlık Türkiye için, Cumhuriyetimizin kazanımlarına, kurumlarına sahip çıkmak ve ‘irticaya hayır’ demek için” miting düzenleyen ADD, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde baskı altına alınarak durdurulmak istenmektedir.
İşçi Partisi olarak ADD’ye yapılan bu baskıyı kınıyor, yasal olmayan denetimlere son verilmesini istiyoruz.
Nusret Senem
İşçi Partisi Genel Sekreteri