Adana Belediye Başkan adaylarımız kahvaltıda bir araya geldi

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan'ın katılımlarıyla, Adana Belediye Başkan adaylarımız buluştu

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Adana İl Başkanlığımız, 31 Mart yerel seçimlerde gösterdiği adaylarla dayanışma kahvaltısı düzenledi.


İnci Otel’de gerçekleşen kahvaltıya Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan’da katıldı.


Adana İl Başkanı Selver Kaplan gelen konuklara, ülkenin sorunlarını biliyoruz, çözümünü de biliyoruz diyerek adaylara desteklerini sunmalarını istedi.


Utku Reyhan, konuşmasında şunları söyledi:

 

Amerika'nın artık gücünü kaybettiğini, yeni bir dünya oluşumu olduğunu söyledi.


Adana sınırlarına girdiğinden itibaren şehri kaplayan afişler, pankartlar billboardlara dikkat çeken Utku, Adana’da ki diğer 2 adayın şu an ikisi de belediye başkanı oldukları için belediyenin tüm imkanlarından yararlanarak, ceplerinden harcayarak değil belediyelerin kesesinden harcanan harcamaları dile getirdi, ayrıca hiçbir çözümleri, projeleri olmadığını dile getirdi.


"Ne Türkiye'nin zorunluluklarında 'çekimser' kalanlarla, ne de 'Vatan Bütünlüğünün ve Bağımsızlığının karşısında olanlarla" ittifak yapmayacaklarını belirten Utku : Biz Vatan Partisi olarak HDP'ye karşı net bir tavır ortaya koymayan siyasi oluşumlarla yan yana gelemeyiz. Bu sebeple de kendi adaylarımızla tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’ da merkez ve ilçelerinde seçime katılacağız."

Vatan Partisi Genel Merkezi olarak HDP ile bir seçim ittifakı içerisinde yer almayacağımızı belirtmiş bir partiyiz. Adana’ da da diğer illerde de bu ittifakın içerisinde açık ya da gizli HDP ortaklığına izin vermeyiz. Sözde milliyetçi partiler, neden HDP'ye karşı bir tutum açıklamak konusunda bu kadar endişeliler. Oy almak için her türlü ilkelerinden vazgeçebilecek bir anlayış ile yan yana gelemeyiz.


Diğer partilerin aday gösterilmeyenlerin sadece rant paylaşımında olduklarından dolayı istifa ettiklerini, başka bir partiye geçtiklerini ayrıca Vatan Partisine basın tarafından uygulanan sansürü, sistem partilerinin medya da geniş aldıkları halde, her ile projesi olan , tüm il ve ilçelerde kendi adayını gösteren Vatan Partisine gözlerini kapadığını dile getirdi.