Adana adaylarımızdan Çukobirlik önünde açıklama

Vatan Partisi Adana Milletvekili adayları bugün Çukobirlik önünde basın açıklaması gerçekleştirdi

Tarih:

1/2
2/2

Vatan Partisi Adana Milletvekili adayları bugün Çukobirlik önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Açıklama Vatan Partisi Adana Milletvekili Adayı Ziraat Müh. Bahadır Berkyez tarafından yapıldı. Berkyez, şunları söyledi:

 

:Önünde bulunduğumuz Çukobirlik Genel müdürlüğü ve orta doğunun en büyük, dünyanın da konusunda sayılı entegre tesisi maalesef bu gün atıl durumda bırakılmıştır.

 

Bilindiği gibi Çukobirlik, Çukurova bölgesinde pamuk üreticilerinin ürünlerini değerlendirmek ve üreticiye destek sağlamak amacı ile 15.10.1940 yılında 2834 sayılı Tarım Satış Kooperatifleri Yasası’na göre; Adana, Ceyhan ve Tarsus Tarım Satış Kooperatifleri’nin bir araya gelerek, 275 ortakla oluşturdukları bir Kooperatifler Birliği’dir.

 

Biz Vatan Partisi olarak iktidara geldiğimizde tüm milletvekilleri ve tüm yöneticileri olarak buradan söz veriyoruz. Gerçek anlamda özerk bir ÇUKOBİRLİK oluşturacağız. Toprak işleyenin su kullananın olsun mantığıyla devlet sadece kooperatifler yasasına göre denetleme yetkisinde olacaktır. Bu birlikler gerçek sahiplerinin Çiftçilerin yönetiminde olacaktır. Vatan partisi iktidarında var olan makineleri bakımını yapıp çalışır duruma getireceğiz. Elden çıkarılmış makineleri en modernleriyle tekrar donatıp üretime start vereceğiz. Devletle olan ödeme sorununu gidereceğiz bilakis destek vererek eski saygınlığını tekrar kazandıracağız. Yine dünyanın sayılı entegre tesisler arasında yerini alacaktır.Bu tesislere hammadde sağlayacak tarım politikalarını iyileştireceğiz.Çiftçimize üret arkadaş devlet arkanda diyeceğiz o güveni vereceğiz bir planlama dahilinde üretilen malı alım garantisi vererek çiftçiyi yine milletin efendisi haline getireceğiz. Ayrıca çok geniş bir araziye sahip olan Çukobirlik bugün 10 ili kapsayan bir alanda 34 kooperatifi ile bir çok rant avcılarının takibinde olduğu duyumları alıyoruz. Biz vatan partisi olarak buraların gerçek sahiplerinin yaklaşık 36 bin üretici ortağının olduğunu bilip takipçisi olacağımıza söz veriyoruz." diye sözlerine son verdi.