Abhazya temsilcileri Doğu Perinçek'i ziyaret etti

Abhazya Cumhuriyeti’nden gelen temsilciler Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek’i İstanbul İl Başkanlığında ziyaret etti

Tarih:

Abhazya Cumhuriyeti’nden gelen temsilciler Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i İstanbul İl Başkanlığında ziyaret etti. Ziyarette, Abhazya Cumhuriyeti ve KKTC’nin tanınması konusu görüşüldü. 

 

İş birliği olanaklarının değerlendirildiği görüşmede Perinçek, Kafkasya Barış Planı için öneride bulundu, 'Bölgedeki Kafkas Barış Planı’na Abhazya ve KKTC'yi de ekleyebiliriz' dedi.

 

Abhazya’nın Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İbrahim Avidzba, Abhazya Türkiye Temsilcisi 1. Yardımcısı Kafkas Kamil Öztürk, Abhazya Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Dcansukh Lazba, Abhaz Dernekleri Federasyonu Başkanı Atanur Aksoy'un yer aldığı heyet, Perinçek’e ve Vatan Partisi'ne ülkelerinin tanınması için çabalarından dolayı teşekkür etti. Temsilciler, Abhazya Cumhurbaşkanı’nın, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e gönderdiği hediyeyi takdim ettiler. 

 

Görüşmeye; Rauf Denktaş'ın Gezici Özel Büyükelçisi Hüseyin Macit Yusuf, Vatan Partisi Genel Başkanı MYK Üyesi ve Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Üyesi Şule Perinçek, Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu üyesi Çimen Filiz Paşa da katıldı.

 

 

'SESİMİZ OLUYORSUNUZ'

 

“Türkiye ile Abhazya arasında kan kardeşliği var. Sizin girişiminizle ve bizim atanmamızla inşallah bayrağı dikeceğiz. Sizi Abhaz olarak görüyoruz. Her televizyon programında Abhazların sesi oluyorsunuz” diyen İbrakhim Avidzba, Abhaz halkının Vatan Partisi’ne ve Doğu Perinçek’e ilgisinin çok fazla olduğunu dile getirdi: “Vatan Partisi’nin çabalarının, KKTC'yi tanımak başta olmak üzere güzel sonuçları olacak. Biz de bunlar için çalışıyoruz.”

 

Abhazya’da yeni bir dönemin başladığını söyleyen Avidzba “Başkanımızın vizyonu çok geniş. Ülkenin ekonomik olarak kalkınması için çalışıyor. En büyük hazırlık bu dönemde Oçamçıra’nın turizme açılması için yapılan 400 milyon dolarlık yatırım. Putin ile görüşme sonrası güvence oluştu. Putin, Abhazya ile ilgilenilmesi gerektiğini söyledi” şeklinde konuştu. 

 

 

'TÜRKİYE TANIMADAN DESTEK VERİYOR'

 

Abhazya’nın Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İbrahim Avidzba, “Türkiye resmi olarak Abhazya'yı tanımamasına rağmen destek veriyor. Bizim için en önemli konu deniz hattının açılması. Trabzon ya da Samsun’dan yük gemilerinin geçmesi. Diğer önemli konu ise, direkt olarak yolcu taşımacılığı.” dedi.

'KKTC TANINMALI'

 

Rusya ile Abhazya’nın mutabık olduğunu söyleyen Avidzha, şöyle devam etti: “Türkiye tamam derse sorun büyük ölçüde çözülecek. 2011’de Abhazya ve Türkiye arasında mutabakat yapmıştık. Şu anki önceliğimiz bu direkt ticaret yolunun açılması. Gümrük Birliği anlaşması var. Türk iş insanlarına ve yatırımcılara serbest ticaret bölgelerinde yerler verebiliriz. KKTC’nin tanınması çok önemli. KKTC’den Abhazya’ya direkt uçuş gerçekleştirilebilir. 400 bin Abhaz kökenli vatandaşımız memleketlerini ziyaret etmek için ilk önce Moskova'ya sonra, Soçi ve Sohum'a gitmek zorundalar. Neredeyse 19 saat sürüyor ve çok masraflı. Oysa Trabzon'dan altı buçuk saatte karşıya geçilebiliyor.”

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise, Türkiye'den de yatırımcılar için büyük olanaklar olduğunu, teşvikler ve vergi indirimlerinin yapılabileceğini vurguladı.

 

 

'KAHRAMANCA SAVAŞTINIZ'

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek görüşmeden dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Abhazlar kendi bağımsızlıkları için kahramanca savaştı. Kurtuluş Savaşı'nda da savaştılar. Onların kahramanlıklarına karşılık vermemiz lazım. Artık bunun eyleme dökülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

 

Abhazya’nın tanınması için Vatan Partisi’nin çabalarının devam edeceğini söyleyen Doğu Perinçek, “Rus ve Türk dostluğu içerisinde Abhazya'nın tanınmasını gerçekleştirebiliriz” dedi.

 

 

KAFKAS BARIŞ PLANI

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, içinde Türkiye, Rusya, İran, Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan'ın bulunmasının hedeflendiği Altılı Platformda rakamın sekize çıkarılması gerektiğini söyledi. Perinçek “Bölgedeki Kafkas Barış Planı’na Abhazya ve KKTC'yi de ekleyebiliriz” şeklinde konuştu. Abhazya Cumhurbaşkanı'nın Suriye'ye gitmesinin önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Perinçek, “Bu vesileyle İran'da Abhazya'yı tanıma adımı atılabilir” görüşünü paylaştı. 

 

 

KARADENİZ-AKDENİZ DOSTLUK VE BARIŞ PLANI

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek daha önce de bölgedeki birliğe şöyle işaret etmişti: “Tek bir cephe var. O cephe Karadeniz’den başlıyor, Ege, Doğu Akdeniz, Libya açıkları dahil, Kıbrıs’tan geçiyor. Suriye ve Irak’ın kuzeyinden ta Hürmüz Boğazı’na kadar uzanıyor. Demek ki Karadeniz’den Hürmüz Boğazı’na kadar tek cephe. Bu cephenin her bir parçasında karşı karşıya gelen güçler belli.”