ABD’yi rahatsız etmeye devam

Balyoz davası sanıklarından Emekli Hava Pilot Tümgeneral Karataş, Cem Küçük’ün ‘ABD Ergenekon ve Balyoz sanıklarını tutuklayabilir’ yazısını yorumladı

Tarih:

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük’ün önceki gün kaleme aldığı “S-400’lerin alımı ve Avrasyacı görülen subaylar” başlıklı yazısı dikkat çekti. Küçük’ün “ABD Avrasya’yı savunan Ergenekon ve Balyoz sanıklarını tutuklayabilir” şeklindeki yazısını Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş yorumladı.

 

Küçük 5 Ocak günü yayımlanan yazısında şu ifadeleri kullanmıştı: “Pentagon ve NATO’nun Türkiye’ye en sert eleştiri getirdiği konu Rusya’dan aldığımız S-400 füzeleri. NATO Askerî Komite Başkanı Petr Pavel, 26 Ekim 2017’de, ‘Türkiye’nin Rusya’dan S-400’ler almasının sonuçları olur’ demişti. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve NATO yetkilileri bu alıma çok kızgınlar. Şimdi de bu konuda özellikle Pentagon Türkiye’ye bir fatura çıkarmak istiyor. Gelen haberlere göre ABD ve NATO, Türkiye’nin Rusya’ya yakınlaşmasının ve S-400’lerin sorumlusu olarak, kumpas davaları Ergenekon ve Balyoz’da yargılanan bazı subayları görüyor. Ergenekon ve Balyoz’da yargılanan bu ekip Rusyacı görülüyor ve Amerika’nın millî güvenliğine aykırı davranmakla itham ediliyorlar. O yüzden şu an görevde ya da emekli Ergenekon ve Balyoz’dan yargılanmış subayların ABD’ye giriş çıkışlarına çok dikkat etmesi lazım.”

 

 

ABD’NİN ÇARESİZLİĞİ

 

Küçük’ün “Hakan Atilla’yı ABD milli güvenliğine aykırı iş yapan kişiler olarak değerlendiriyor” ifadesine dikkat çeken Karataş, “Ben ABD’nin milli güvenliğine aykırı ya da menfaatine değil bir Türk vatandaşı olarak Türkiye’nin milli güvenliğine uygun işler yapmak zorundayım. Bu durum ABD’nin ne kadar çaresiz ve yalnız kaldığını gösteriyor. Vatan Partisi’nin komşularıyla ilişkilerinin geliştirilmesindeki politikaların başarıya ulaştığını gösteriyor. ABD’nin bölgedeki politikalarının iflas ettiğini gösteriyor. Türkiye’nin terörle mücadelede mutlaka ve mutlaka komşu ülkelerle işbirliğinin geliştirilmesini savunan Vatan Partisi de bu politikalarının sonucunu olumlu yönde alıyor. Biz Türkiye’nin milli menfaatlerine ve milli güvenliğine uygun hareket eden bir partiyiz” ifadelerini kullandı.

 

“Cem Küçük üzerinden FETÖ propagandası yapıyorlar” diyen Karataş, “FETÖ’nün Türkiye’de hedef gösterdiği kurum Vatan Partisi’ydi. Bu tür söylentiler ABD ve FETÖ işbirliğini de ortaya koyuyor. Ciddiye alınacak bir iddia değil. Biz komşu ülkelerle işbirliğine katkı sağlamak için Batı Asya Birliği’nin önemli olduğunu savunurken elbette ABD ile karşı karşıya geleceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

S-400 ABD’Yİ DERİNDEN YARALADI

 

Küçük’ün ortaya attığı iddiaların gelecek süreçte karşımıza çıkacağını ifade eden Karataş, “Hiç kimse S-400’lerin alınmasını beklemiyordu. NATO üyesi bir ülkenin Rusya’dan hava savunma sistemini alması çok önemli bir gelişme. Türkiye bunu dengelemek için Fransız-İtalyan yapımı hava savunma füzesiyle ilgili anlaşma da imzaladı. Siz Fransa’dan, İtalya’dan, Amerika’dan füze alabilirsiniz ama burada can alıcı olan NATO’yu derinden yaralayan S-400 alımıdır. Onların dikkat ettiği konu bu. Biz manda devleti değiliz. Türkiye’de son yıllarda yüzde 85 olan anti-Amerikancılık boşuna yükselmiyor. İnsanlar gerçekleri görüyorlar. Vatan Partisi, ülkesinin çıkarları için komşularıyla ilişkiler için her türlü girişimde bulunuyor. Bu girişimlerin başarılı olduğu bu şekilde hedef gösterilmesinden anlamış oluyoruz. Vatan Partisi’nin yadsınamaz özellikleri elbette ABD’yi rahatsız edecektir. Daha çok rahatsız etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

SAMP-T MİLLİ FÜZE SİSTEMİNE KATKI SAĞLAR

 

Karataş, İtalyan-Fransız ortak yapımı EUROSAM’la yapılan SAMP-T anlaşmasını şu sözlerle anlattı: “SAMP-T, S-400’lerle ilgili bir boşluğu tamamlayacak. Türkiye’nin yüksek irtifa hava savunma füze sistemi yok. S-400’lerle ilgili bir anlaşma yapıldı ve o proje yürüyor. Yine S-400’leri destekleyecek, ittifaklık ilişkileri çerçevesinde de Türkiye denge poltikası uyguluyor. Bunları alırken de ortak üretim, müşterek bazı teknoloji transferleri konusunda isteklerimiz var. Onları karşılarsa zaten bu proje devreye girecek. Direkt alınmayacak. Türkiye’nin geliştirmekte olduğu ve yapmaya çalıştığı kısa, orta ve uzun milli füze sistemlerine katkı sağlayacak olan bir anlaşma olarak görüyorum.”