ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Ross Wilson’un, Cumhurbaşkanımız, Genelkurmay Başkanımız ve Kuvvet Komutanlarımıza hakarette bulunduğunu söyleyen İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, “bu hakaretler karşısında sessiz kalmak şerefsizliktir” diyerek, Wilson’un “istenmeyen adam” ilan edilmesini ve ülkesine göre gönderilmesini istedi. Perinçek’in 6 Ekim 2006 günü yaptığı açıklaması şöyle:
ABD Türkiye Büyükelçisi Ross Wilson, 4 Ekim 2006 günü yaptığı açıklamada, ABD’nin Türkiye’nin içişlerine müdahalesini daha da üst boyutlara tırmandırarak, devlet yetkililerimize hakaretlerde bulunmuştur. Wilson, Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanımız Org. Yaşar Büyükanıt ve Kuvvet Komutanlarımızın açıklamalarına “kakofoni” ve “kuru gürültü” diyerek hakaret etmiştir. Bu hakaretler karşısında sessiz kalmak şerefsizliktir.
Ülkemizin yetkililerine bu üslupla saldıran bir büyükelçinin ülkemizde tutulması mümkün değildir. ABD Büyükelçisi haddini bilmelidir. Milli Hükümeti kuracak olan İşçi Partisi bunu kabul edemez. Hükümeti ve Dışişleri Bakanlığı’nı görevini yapmaya, Türkiye’nin onurunu savunmaya çağırıyoruz. ABD Türkiye Büyükelçisi Ross Wilson, “istenmeyen adam” (“persona non grata”) ilan edilip ülkesine geri gönderilmelidir.