ABD Bu Haritaya Gömülecektir; GÖREV BAŞINA !

İşçi Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel 15 Ağustos 2006 günü İstiklal Caddesi üzerinde kurulan imza masasında yaptığı basın açıklamasında yurttaşları ABD’nin “Silahlı Kuvvetler” dergisinde yayınlanan haritaya karşı göreve çağ

Tarih:

İşçi Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel 15 Ağustos 2006 günü İstiklal Caddesi üzerinde kurulan imza masasında yaptığı basın açıklamasında yurttaşları ABD’nin “Silahlı Kuvvetler” dergisinde yayınlanan haritaya karşı göreve çağırdı. Önsel yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi;

İşçi Partisi, ABD “Silahlı Kuvvetler” dergisinde yayınlanan haritayı, birkaç haftadır ülkemizin gündemine oturtmuştur. Peki nerede siyasi partiler? Nerede Demokratik kitle örgütleri, meslek odaları, sendikalarımız nerede? Türkiye başta olmak üzere Ortadoğu’yu parçalayan bu haritaya milletimizin bir cevabı olmayacak mı?

ABD ve AB’nin sistemine bağlananlar bu haritaya cevap veremezler. Başta CHP olmak üzere tüm diğer partiler teslimiyet içerisindedirler. Bu utanç onlara yeter.

Her can alıcı meselede olduğu gibi İşçi Partisi yine görev başındadır. Haritaya bakınız ABD; Türkiye’yi parçalayacakmış, İran’ı parçalayacakmış, Irak’ı, Suriye’yi, Suudi Arabistan’ı, Pakistan’ı parçalayacakmış. Azerbaycan topraklarının bir kısmını Ermenistan’a ve Türkmenistan topraklarının bir kısmını kuklası Karzai’ye verecekmiş. Haritaları atlaslarda pergel ve cetvellerle çizebilirsiniz, ama gerçekte haritaları milletler kurtuluş savaşlarıyla çizmişlerdir. Emperyalistlerin çizdiği haritaları ezilen milletler tarihin çöp kutusuna atmıştır. Amerikan Emperyalizmi bunu başarabilir mi! Bu proje ABD’yi ve piyonlarını aşar.

Türkiye’nin bu haritayı yırtacak gücü vardır. Ancak Ankara’da Büyük Ortadoğu Projesi görevlileri oturmaktadır. Tayyip Erdoğan’ın ataması ABD tarafından 1996 yılında yapılmıştır. İşte belgesi; haritanın yanında görmektesiniz. İşçi Partisi 20 yıldır çırpınarak bu gerçekleri açıklıyor. Artık Türkiye ile ABD emperyalizmi cephe cepheye gelmiştir. Bu tarihsel süreçte İşçi Partisi’nin hükümet sorumlulukları üstlenmesi kaçınılmazdır.

ABD bu haritaya gömülecektir. Günümüzün Hitleri “Bush ve çetesi” kendi mezarını kazmıştır.

İşçi Partisi’nin büyük görev günleri gelmiştir. Türkiye’nin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü savunma kararlılığı İşçi Partisi’nin merkezi görevidir. Lozanlarda, Berlinlerde bu kararlılığı bütün dünyaya ilan ettik. Bu tarihi günlerde yine görevimizin başındayız.

İstanbul’da bütün ilçe başkanlıklarımız yurttaşlarımız için imza masaları açmıştır. Yurttaşlarımızı, öncülerimizi İşçi Partisi’ne üye olmaya davet ediyoruz. Biz İşçi Partisi olarak Kemalist Devrimi tamamlama görevini üstlenmiş bulunuyoruz. Türkiyemizi esenliğe kavuşturmak için Milli Hükümet kurmaktan başka çare yoktur.

Haydi Görev Başına!
Görev yeri İşçi Partisi
ABD Bu Haritaya gömülecektir.