Şirinyer’ de konuşlanan NATO Kara Kuvvetleri Komutanlığı üssünün kapanması için İşçi partisi İzmir İl Örgütü Karşıyaka’da İZBAN İstasyonundan Karşıyaka iskelesine kadar yürüdü.
20 Ocak 2012 günü gerçekleşen yürüyüşte sık sık “İzmir NATO’ya Mezar olacak” ,Millet Ayağa AKP’yi yıkmaya”. “Atatürk Devrimleri Engellenemez” “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol “ sloganları atıldı. Çok sayıda; yazar ,halk önderi ve emekli subayın katıldığı Yürüyüş İskele önünde basın açıklaması ile sona erdi.
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av.Tugay Şen basın açıklamasında NATO üslerinin tamamının ülkemizden defedilmesi gerektiğini, NATO’nun Türkiye’ye bela getirdiğini belirtti. Şen “İzmir’de NATOY’ u denize Dökeceğiz" kampanyamızın birincisini bu yürüyüşle başlatmış oluyoruz.30 ilçede bu yürüyüşleri yapacağız, caddelere, mahallelere imza masaları açacağız. NATO üssünü istemiyoruz. ABD askerlerinin İncirlik üssünde ibadethanemize, bayrağımıza yaptığı saldırıyı birlikte gördük. Bunlar Irak’ta 1.5 milyon Müslüman’ ı katletti. Irak’lı kadınların ırzına geçti. Tayyip Erdoğanlar Atatürk’ün Türk askerini cezaevlerinde esir alırken Şirinyer’ deki NATO üssü ile Suriye’ye karşı savaşı yönetecek karargahı kuruyor, ABD den general ithal ediyorlar. Biz bu planları bozacağız, Türkiye yine Atatürk devrimi ile buluşacak, Millet Atatürk’te Birleşecek. Bunu engellemeye de kimsenin gücü yetmez” dedi.