İyi Parti’den ayrılıp Vatan Partisi’ne geçtiler

Şanlıurfa’nın Harran ilçesi İyi Parti kurucu başkanı Mustafa Ataca, 20 kişilik bir grupla İyi Parti’den istifa ederek Vatan Partisi’ne üye oldu

Tarih:

İyi Parti’deki FETÖ tartışmaları istifaları getirdi. Şanlıurfa’nın Harran ilçesi İyi Parti kurucu başkanı Mustafa Ataca, 20 kişilik bir grupla İyi Parti’den istifa ederek Vatan Partisi’ne üye oldu. Ak Parti üyesi olan Mehmet Karataş da Ak Parti’den istifa ederek Vatan Partisi’ne katıldı.

 

İyi Parti ve Ak Parti'den istifa ederek Vatan Partisi'ne katılanlar için Vatan Partisi il binasında tören yapıldı. Törende Şanlıurfa ve çevre illerdeki bu hareketliliğin devam edeceği ifade edildi.

 

Vatan Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı'nda yapılan törene il yöneticileriyle birlikte Vatan Partisi Kardeşlik Bürosu Başkanı Arif Doğan, Vatan Partisi Örgütlenme Bürosu Başkanı Savaş Oruç ve Örgütlenme Bürosu Üyesi Ahmet Suseven katıldılar.

 

Törende konuşan önceki İyi Parti İlçe Başkanı, Karakeçili aşiretinden Mustafa Ataca, şu anda 20 kişiyle Vatan Partisi’ne geldiklerini, daha sonra 300-400 kişinin Vatan Partisi’ne geçmesini beklediğini ifade etti. Amaçlarının koltuk sevdası olmadığını söyleyen Ataca “El ele arkadaşlarla halkımıza partimizi anlatacağız, milletimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

 

 

'HERKES KOŞUYOR BEN ÖNDEN GELDİM'


Şanlıurfa’da Karakeçili aşiretinin Kayı boyundan geldiğini ve Malazgirt savaşından beri burada var olduğunu anlatan Mustafa Ataca, Şanlıurfa’da 15 aşiretin birleşerek Karakeçili aşiretini oluşturduğunu, her bir aşiretten 30 kişi katabileceğini ifade etti. Harran’da 43 aşiret olduğuna da değinen Ataca “Her aşiretten 10’ar kişi Vatan Partisi’ne üye yapsak 800 kişi eder” diye konuştu. Ataca şöyle devam etti: “Herkes Vatan Partisi diyor zaten… Onun için herkes kapmadan ben bir koşayım gidip kapayım dedim!”

 

Mustafa Ataca katılım törenin ardından Şanlıurfalılara şöyle çağrıda bulundu: “Bütün Urfa halkını ve özellikle Karakeçili olduğum için Karakeçililer başta olmak üzere herkesi Vatan Partisi’ne üye olmaya davet ediyorum.”

 

 

'İYİ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'


Üniversite öğrencisi bir kız çocuğu babası inşaat işçisi Mehmet Karataş ise, hep bir adım önde olduğu için Vatan Partisi’ne geldiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Daha önce Ak Parti’ye üyeydim, o zaman 260 kişiyi Ak Parti’ye üye yaptım. Herkes kendi menfaatini düşündüğü için arayış içindeydim, bir ablamın tavsiyesi üzerine geç de olsa doğru yolu bulduk. İyi bir gelecek için çalışacağız, söz veriyorum. En az 200 kişiyi partiye üye yapacağım, söz veriyorum. Vatan Partisi’nde doğruluğu gördüm, Mustafa Kemal’in takipçisi olduğunu gördüm. Uzun zamandan beri takip ediyorum, haberlerde, yorumlarda önce Vatan Partisi söylüyor sonra hükümet uyguluyor. Hep bir adım önde olduğu için Vatan Partisi'ne geldim.”

 

İyi Parti Harran İlçe Örgütünden istifa ederek Vatan Partisi’ne geçen bir diğer üye de Veysi Ataca oldu. Ataca, Vatan Partisi’nin evleri gibi olduğunu ifade etti.

 

 

VATAN PARTİSİ İKTİDAR KALESİ


Katılım töreninde yeni üyelerin rozetlerini takan Vatan Partisi Kardeşlik Bürosu Başkanı Arif Doğan da yeni katılımla ilgili şöyle konuştu: “Şanlıurfa’da iktidar hedefli bir örgütlenme yapmak, İyi Parti, CHP, Saadet Partisi, aynı zamanda yurtsever, vatan mücadelenin içinde olan, kalbi bununla atan herkesi Vatan Partisi saflarına ve iktidar mücadelesine katılmaya davet ediyorum. Siz de bu vesileyle Şanlıurfa’da bu meşaleyi yaktınız. Doğu ve Güneydoğu’da terörün ezilmesiyle birlikte vatandaşların Vatan Partisi'ne yönelişi çok arttı. Buradan çağrı yapıyoruz; gelin Vatan Partisi'ni buradan iktidar kalesine dönüştürelim, el birliğiyle büyütelim.”