İttifak’a ABD ve FETÖ dayatması

Vatan Partisi’nin ‘Milliyetçi-Halkçı ittifak’ önerisini, CHP ve İyi Parti reddetti

Tarih:

Vatan Partisi’nin ‘Milliyetçi-Halkçı ittifak’ önerisini, CHP ve İyi Parti reddetti. Dün Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan’ı arayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Vatan Partisi ile seçim ittifakı yapamayacaklarını bildirdi.

 

Vatan Partisi’nin “Milliyetçi-Halkçı İttifak” önerisini CHP ve İyi Parti reddetti. Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Vatan Partisi’nin önerisinin reddedilmesinin ABD ve FETÖ dayatması olduğunu söyledi.

 

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve TBMM seçimleri için Vatan Partisi’nden CHP ve İyi Parti’ye “Milliyetçi-Halkçı İttifak” önerisi yapıldı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 26 Nisan Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak önerinin gerekçelerini anlattı. Perinçek, Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkanı’nın ittifakın ortak Cumhurbaşkanı adayı olmasının nesnel olarak yerinde olacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, Perinçek’e bu öneriyi doğru bulduğunu kaydetti, ayrıca bu öneriyi kabul ettiğini uygun gördüğü herkese iletebileceğini ifade etti. Bunun üzerine Vatan Partisi yöneticileri İyi Parti yöneticileriyle görüşmeler yaptı. Ancak Meral Akşener ısrarını sürdürdü. Bu gelişmeler sürerken kulislere CHP’nin ve İyi Parti yönetiminin Vatan Partisi’nin “Milliyetçi-Halkçı İttifak” önerisini kabul etmedikleri bilgisi düştü. Dün CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan’ı arayarak, Dörtlü İttifak’ın oluştuğunu ve Vatan Partisi’nin bu ittifakta bulunmasını kabul etmediklerini bildirdi.

 

 

AKŞENER’İN ISRARI

 

Bu gelişme üzerine Aydınlık’ın sorularını yanıtlayan Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, şu açıklamalarda bulundu:

 

“Biz CHP ve İyi Parti’ye onların ABD, FETÖ ve HDP/PKK projesinden ayrılmalarını sağlamak için bir teklif sunduk. Hem Sayın Kılıçdaroğlu’na hem de Sayın Akşener’e CHP, İyi Parti ve Vatan Partisi’nden oluşan Milliyetçi-Halkçı bir ittifakın CHP Genel Başkanı’nın Cumhurbaşkanlığı adaylığında kazanacağını söyledik. Sayın Kılıçdaroğlu bu öneriyi benimsediğini bize iletti ancak önerimiz Sn. Akşener’in ‘İlla ben aday olacağım’ ısrarına takıldı.”

 

Cumhurbaşkanı seçimleri yanında TBMM seçimi için ittifak tekliflerinin de ABD-FETÖ dayatmasıyla engellendiğini vurgulayan Reyhan,”Bu bir yorum değil, bilgidir. Hem CHP hem de İyi Parti’nin genel merkezlerine Vatan Partisi’nin olmadığı bir ittifak dayatıldı ve onlar da buna teslim oldular” diye konuştu.

 

Tayyip Erdoğan yönetiminin ancak millî mevzilerden seçime girerek ve bir iktidar perspektifiyle alt edilebileceğini belirten Utku Reyhan şunları söyledi:

 

“Biz, ABD’nin ittifak projesini bozmak ve milli bir ittifak için CHP ve İyi Parti’ye el uzattık. Ancak olumlu cevap alamadık, onlar Vatan Partisi’nin bulunmadığı projeleri tercih ettiler. Vatan Partisi’ne olumsuz cevap verilmesinin nedeni ikinci turda HDP ile ittifak planıdır. Çünkü bütün bu görüşme sürecinde Vatan Partisi, HDP’nin içinde yer aldığı bir ittifakta yer almayacağını kesin bir dille ifade etmiştir. Milletimiz bilsin, elimizden geleni yaptık. Sistem, iktidarıyla, muhalefetiyle çıkmazdadır. Ne iktidarın ne de muhalefettekilerin Türkiye’nin temel sorunlarına ilişkin çözümleri yok. Vatan Partisi ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Doğu Perinçek, başarılarıyla ve çözümleriyle içinden geçtiğimiz çetin süreçte tek çözümdür.”