İstanbul, 'tuzak' anayasaya karşı çalışmalarını sürdürüyor

İstanbul'un tüm ilçelerinde Partililerimiz 'hayır' çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Tarih:

İstanbul İl Başkanlığımız referanduma kadar seferberlik ilan etti. Partililerin kurdukları masaları ziyaret eden annelerin ‘Başkanlık bize ekmek vermeyecek’ diye serzenişte bulundukları öğrenildi.

 

Referanduma sayılı günler kala ‘tuzak’ anayasa değişikliğine karşı İstanbul’un ilçelerinde de ‘hayır’ çalışmalarını hızlandırdık. Meydanlarda halkla bulaşan parti üyeleri, dayatılan anayasa değişikliğine karşı halkı uyarmak için bildiri dağıtıyor, seçmen kitleye değişecek 18 maddeyi anlatıyor. Vatan Partisi önlükleri giyen partililer, gün boyu kurulan çadırlarda gelecek nesiller için sandığa gidecek seçmeni uyarıyorlar.

 

Kadıköy İlçe Başkanlığımız yaklaşık yüz kişiyle birlikte ‘hayır’ bildirisi dağıttı. Parti üyeleri “Referanduma kadar seferberlik ilan ediyoruz, ‘hayır’da birleşiyoruz” dediler.

 

Pendik İlçe Başkanlığımız kurduğu ‘hayır’ çadırını gazetemiz yazarı Rıza Zelyut ziyaret etti. Çadırda bir konuşma yapan Zelyut “‘Evet’ diyenler aslında Türkiye’mizin geleceğine ‘hayır’ diyor” ifadelerini kullandı.

 

 

‘BAŞKANLIK ÇOCUĞUMA EKMEK GETİRMEZ’

 

Pendik İlçe Yöneticimiz Hikmet Kırık izlenimlerini Aydınlık’a anlattı. Kırık, çadıra gelen annelerin “Başkanlık bize ekmek vermeyecek” diyerek serzenişte bulunduklarını belirtere, şunları kaydetti: Pendik Merkez Park’ta ilk günden bu yana diğer partilerle birlikte çalışma yürütülüyor. Vatan Partisi önderliğinde bir sözleşme imzaladık. Bu sözleşmenin amacı gerginlik yaratmadan diğer partilerle çalışma yürütmek. Evetçi gençler masaya gelip ‘Neden hayır?’ sorusuna verdiğimiz cevapları dinliyor ve ikna edici buluyor. Çadıra gelen anneler, ‘çocuklarım için hayır’ diyerek, başkanlığın çocuklarına ekmek vermeyeceğini söylüyor. Önceki gün partililerin geniş katılımıyla bildiri dağıtılan Beyoğlu’ndaki çalışmaları, İlçe Başkanımız İskender Payam anlattı: Özellikle Beyoğlu’nun mahallelerinde çalışmalar yapıyoruz. Pazaryeri ve kahveleri ziyaret ediyoruz. Çalışmalarımızda olumsuz hiçbir tepkiyle karşılaşmadık. ‘Hayır’ demekten çekinenler artık korkmuyor.

 

Avcılar İlçe Başkanımız Ahmet Yaman da şöyle konuştu: 15 gün boyunca açık hava reklam panolarında afişlerimiz asılı kaldı. Kurultaydan sonra masa açmaya başladık. Bu masalarda olumlu tepkiler aldık. İtiraz edenler oldu onlara anlattık. Parti politikamızı beğenip masamıza gelip üye olanlar da var.