İstanbul Kadın Belediye Başkan Adayları tanıtıldı

İstanbul İl Başkanımız Cem Dikmen, Tuzla’da yapılan toplantıyla Vatan Partisi İstanbul’un kadın adaylarını kamuoyuna tanıttı

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, bugün Tuzla’da yapılan bir toplantıyla Vatan Partisi İstanbul’un kadın adaylarını kamuoyuna tanıttı.

 

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen sözlerine şöyle devam etti:

 

“Değerli arkadaşlar,

 

Bu seçim bize şunu gösterdi. Vatan Partisi’nin siyasetlerinin ve projelerinin diğer partilere göre farkını çok net bir şekilde ortaya koyduğu bir seçim sürecini hep birlikte yaşıyoruz. Kimilerinin çılgın projelerine karşı akılcı projelerimizi ortaya koyduk. Çılgın projelerle gerçekleştiremeyecekleri vaatleri sizlerin önüne koyuyorlar. Yerel yönetimler özü itibariyle kamu hizmetidir. Ama bu öyle bir noktaya getirildi ki, şuan karşımıza çıkan sistem partilerinin hepsinde görüyoruz. Yerel yönetimler artık kamu hizmetinden ziyade azınlık bir ekibin zenginleşme aracına dönüşmüştür. Bu denli vahim rant paylaşımlarının olduğu sistemin içinde Vatan Partisi’nin bir farkı vardır. O fark şudur:

 

Çılgın projelerimiz yok, akıllı projelerimiz var. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak durumundayız. 31 Mart Yerel Seçimi’nden sonra öyle har vurup harman savurabilecekleri bir ekonomi var mı? Olmadığını çok iyi biliyorlar. Biz onların karşısına daha büyük yalanlarla çıkmayacağız. Biz onların yalanları ile yarışamayız. Çünkü burası yalancıların değil, gerçekçi vatanseverlerin, namuslu insanlarındır. Biz gerçeklik zemininde Türk milletine yapmak istediklerimizi söylüyoruz. İşte bu yüzden “Mavi İstanbul” ile başladık. İstanbul’un 23 ilçesinin denize sınırı varken deniz ulaşımı yüzde 4’lere ancak çıkabiliyorsa ulaşım ile ilgili çok ciddi bir problem var demektir dedik ve projemizi açıkladık. Hemen ardından “Kırmızı İstanbul” dedik. Kartal’da binanın çökmesiyle bir facia yaşandı. O faciada 21 vatandaşımızı kaybettik. Olası bir İstanbul depreminde neler yaşayabileceğimizi “Kırmızı İstanbul” projemiz ile anlattık. İstanbul bir deprem bölgesi ve biz buna nasıl hazırlanacağız? Bunları anlattık. Kartal’da o binanın müsebbibi olan o vatandaşı Vatan Partisi 1997 yılından 2000’e kadar yürüttüğü büyük mücadeleyle, Kartal İlçe Teşkilatımız sayesinde o belediye başkanı görevden alındı. Ve bir diğer projemizi de dün açıkladık. “Turkuaz İstanbul” dedik. Kültür ve sanatla nefes alan bir İstanbul hedeflediğimizi söyledik. Şuan gündemdeki o 2 partinin Kültür Sanat gibi projesi yok. Biz günlerce araştırdık. Bütün projeleri inşaatçı akrabalarını zenginleştirmek üzerine kuruludur.

 

Değerli arkadaşlar,

 

Vatan Partisi’nin birinci farkı budur. İkinci farkımız “Ne Soros’un turuncusu ne de betonun grisi, Vatan’ın kırmızısı” diyerek başlıyor. Bakın bir tarafta aday olur olmaz “İstanbul, Ankara’dan yönetilemez” diyen bir aday ile karşı karşıya kaldık. Diğer bir taraftan ise her yeri beton yığınına çeviren bir partinin adayı ile karşı karşıyayız. İstanbul’u kurtarmak mı istiyoruz? İşte bakın milli ve planlı bir belediye başkan aday seçeneği Vatan Partisi’ndedir. Ne Soros’un turuncusuna ne de betonun grisine teslim etmeyecektir.

 

Dünya değişiyor. Vatan Partisi değişen dünyayı görüyor. Türkiye artık başka devletlerinin kontrolü altında değildir. Amerika’nın  sözü geçmeyecek, Türkiye’de artık Amerikan’ın belirlediği iktidar dönemi geride kalıyor. Artık Amerika ile yan yana olan kaybedecek. Amerika ile olanlar FETÖ ve PKK gibi Türk ordusunun mermisi altında nefes alamayacaklar. Ancak burada Vatan Partisi olarak tekrar ve tekrar uyarıyoruz. Amerika’dan icazet bekleyen değişen dünyayı göremeyenler hala Amerika’ya işaretler çakarak seçim kazanacağını zannedenler yanılıyor. Türkiye’yi ve Türkiye’nin hiçbir şehrini artık Amerikancı adaylara teslim etmeyeceğimiz bir süreç geliyor. Bunun için canla başla çalışacağız. Vatan Partisi’nin insan odaklı yönetimi ile İstanbulluları buluşturmak zorundayız. Nedir o diğer o iki parti özellikle bakıyoruz. Sürekli hepsinin projelerinde bina yığını var, hepsi daha iyi bina yapacağını söylüyor. Hepsi daha iyi bir yerleri katledeceğini söylüyor. Yeşil deseler de inanmayın onlara. Kırmızı İstanbul’la birlikte açıkladık.

 

İstanbul’un bir denizcilik müzesi, bir gemi müzesi, üretim, deniz tarihi üzerine doğru düzgün müzesi bulunmuyor. Daha fazla beton daha fazla kültürden sanattan  uzaklaşan insanlara nefes aldırmayan bir sisteme doğru gidiyoruz.

 

İstanbullulara insan odaklı bir yönetim vaat ediyoruz. Kamu yöneticiliği, yerel yönetim bir halk hizmetidir. Rant gruplarını zengin etmek amacıyla kullanılmamalıdır. Bugün Türkiye’nin siyasal sisteminin en büyük problemi dürüst namuslu ve Türk milletine sadece hizmet etmek amacıyla siyaset yapan kadrolarının bulunmamasıdır. Vatan Parti’sinin böyle bir sorunu yoktur. Yedi ateşten geçmiş kendini tarihi süreçlerde kanıtlamış, dürüst namuslu Türk milletine hizmet etmekten başka hiçbir derdi olmayan kadrolarıyla yerel yönetimde sizlerin karşısındayız. Bizim en önemli farkımız bu.

 

Şimdi vatandaşımızın bu farkı çok iyi gözetmelerini söylüyoruz.  Biz kadrolarımızla ranta teslim olmayan bir grubu zengin etmek amacıyla değil, bütün topluma hizmet etmek amacıyla göreve gelen kadrolarımızla yerel yönetimlerle İstanbul’u yönetmeye talibiz. Sadece İstanbul’u değil bütün Türkiye’yi yönetmeye talibiz.

 

Şundan adımız kadar eminiz, Türkiye değişiyor. Bakın yıllardır üreticiyi ayaklar altına alan siyasi hareketler seçim vaatlerinde Neden güvenin İstanbul demek zorunda kalıyorlar. Şunu da çok net görüyoruz. İstedikleri kadar manevra yapmaya çalışsınlar onların fıtratlarında ekonomi yok, kamucu yönetim yok.  Vatan Partisi’nin fıtratında var ve elbet bu mücadeleyi Vatan Partisi  iktidara taşıyarak belediyelerde ve hükümetle iktidara taşıyarak kazanacağımıza adımız kadar eminiz.

 

Diğer önemli farkımız ise şudur. Şuan açıklanan resmi verilere göre Türkiye’de bütün belediye başkanlıkları adayları bazında en önde gelen parti Vatan Partisi.

 

İstanbul’da da en çok kadın adayları çıkartan Vatan partisi. Bizim kadınlarımız 8 Martta  sosyal medya hesaplarından hatırlanan kadınlar değillerdir. Bütün adaylar çıktı ve onların ne kadar değerli olduklarını söyledi ve sonra tekrar kadınları evlere hapsettiler.  8 Martta kadınları göklere çıkarıyorlar. Aslında bir yıl boyunca sen belediyeyi, partiyi yönetemezsin diyorlar. Bu durum bizde de tam tersi. Biz kadınlarımızı daha fazla öne çıkartıyoruz, daha sonrada daha da öne çıkartacağız. Bunun sebebi kadın oldukları için değil, bilinç olarak da önde oldukları için yapacağız.”

 

İşte Vatan Partisi’nin kadın adayları:

 

Tuzla - Binnur Zuhat Yokuş

Maltepe - Ufuk Özgen

Başakşehir - Tülin Saner

Beykoz - Esra Ispalarlı

Eyüp - Hümeyra Ayten

Güngören - Eylem Aşamdır

Kartal - Perihan Tekin

Sarıyer - Seval Duygu Akyıldız