İstanbul İl Başkanlığımızdan ulaşım zammına itiraz

Merkez Yürütme Kurulu Üyemiz ve İstanbul İl Başkanımız Cem Dikmen Twitter üzerinden yapılan zamma itirazını duyurdu

Tarih:

VATAN PARTİSİ'NDEN İSTANBUL ULAŞIM ZAMMINA İTİRAZ 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlık ettiği UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi), 6 Şubat 2020 tarihli toplantıda İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İSTESOB) teklifiyle, İstanbul'daki toplu taşıma ücretlerinde artışa gidilmesi yönünde karar aldı. İBB toplu taşıma İETT, metro, metrobüs zammı yüzde 35 olarak belirlendi. Maliyetlerdeki büyük artış zam sebebi olarak gösterildi.

 

10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya konulacak yeni toplu taşıma tarifesinde; 2,60 TL olan tam bilet 3,50 TL, 1,25 TL olan öğrenci bileti 1,75 TL olacak. 205 TL olan Tam Mavi Kart 275 TL'ye, 40 lira olan Öğrenci Mavi Kartı ise 50 TL'ye çıkarıldı.

"SEÇİME KADAR HALKÇI, SEÇİMDEN SONRA RANTÇI"

 

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile bu zamma itirazını duyurdu. Vatan Partisi olarak süreci takip edeceklerini ve gerekli başvuruları yapacaklarını vurgulayan Dikmen'in açıklaması ise şu şekilde:

 

"Seçim öncesi İstanbulluların cebinden ulaşıma giden parayı azaltacağız dediklerinde bizim adayımız Mustafa İlker Yücel, bol keseden yalan vaadlerle halkı kandırdıklarını söylemişti. Gerçeklere değil, yalanlara itibar ederek sistemi devam ettiren maalesef bizleriz.Deprem konusundaki önlemsizlikler, beton sevdaları ve vatandaşı zor durumda bırakan zamları (Avrasya, İspark vb.) birbirlerinden farkı olmadığını aylarca söyledik.  Ülkemizi ''Her şey güzel olacak'' diyerek değil, planla ve üretimle güzelleştirebiliriz. Plan ve üretim ise göreve geldikleri an kendi yandaşlarını zengileştiren, birkaç şirketten maaş bağlatan, gariban emekçileri kapı önüne koyan sistem partileriyle olmaz. Patates seçerken gösterdiğimiz özeni kurumlarımızı yönetenleri seçerken göstermiyoruz. Seçime kadar halkçı, seçimden sonra rantçı belediye başkanlarıyla boğuşuyoruz. Zam kararı bir an önce gözden geçirilmeli ve geri çekilmelidir. Yoksa öğrenci ve çocuklu annelere yönelik indirim ya da ücretsiz kullanım haklarının hiçbir anlamı kalmayacaktır. Kamu kurumları kar saplantısıyla değil vatandaşa hizmet mantığıyla hareket etmelidir. Vatan Partisi olarak bu süreci takip edeceğiz. Bütün İstanbullular adına gerekli başvuruları en kısa zamanda yapacağız."