İşçi Partisi Öncü Kadın Antalya İl Başkanı Nigar Şahin, hükümetin kürtaj kararına tepkisini dile getirerek, Tayyip Erdoğan'ın Amerikan istihbaratı ile otuzdört yurttaşımızın katledilmesi olayını kürtaj tartışmasıyla unutturmaya çalışmak istediğini söyledi. Şahin, yaptığı basın açıklamasında şunları belirtti:
Tayyip Erdoğan Amerikan istihbaratı ile otuzdört yurttaşımızın katledilmesi olayını kürtaj tartışmasıyla unutturmaya çalışmaktadır.
Başbakan ABD ile AB’nin ülkemiz üzerindeki emellerini gizlemek için doktorlarla kadınlarımızı cinayet suçlusu olarak itham ediyor.
Gündem değiştirmek istiyor, kimseyi kandıramazlar..
Ülkemizin içinde bulunduğu durum açıkça görünmektedir.
Gazetelerde kadına yönelik şiddetin her gün bir çeşidini okuyoruz.
Çocuklarımız iş bulamıyor.
Mutfaklarımızda yangın var.
Memurlarımız altı aydır zam alamıyor.
Çiftçilerimizin sesini duyan yok.
Öğretmenlerimiz atanmıyor ve intihar ediyorlar.
Askerlerimiz ölüyor, hergün şehit haberleriyle sarsılıyoruz.
Bütün komşularımızla sorunlarımız var. Ama Başbakan kadının kaç çocuk doğuracağını (üç çocuk) ve nasıl doğuracağını (sezeryan) konuşuyor.
Başbakan kadının belden aşağısıyla uğraşmaktan vazgeçsin. Ülkenin sorunlarına çözüm arasın.
Başbakan Uluderenin sorumlusu olmaktan, 1 Mayıs İşçi Bayramı, 19 Mayıs Gençlik Bayramı, 23 Mayıs Memur eylemlerindeki geniş kitlelerin onu istifaye çağırmasından ve bunların konuşulmasından rahatsız oldu ki gündem değiştirmeye çalışıyor.
Cumhuriyet devrimiyle siyasi ve toplumsal hayatta dünya kadınlarının en önüne geçen Türk kadını bugün nasıl doğum yapacağı bile tartışılır hale gelmiştir. Buradan bakıldığında bile Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti yıktıklarını görmek mümkündür.
Kadınımızın yeniden özgür kadın olması da Cumhuriyetin yeniden kurulmasıyla mümkün olacaktır. Bu da Amerikanın Büyük Ortadoğu Projesinin memurunun iktidarını yıkmak ve Milli bir iktidar kurmakla olacaktır. Öncü Kadın olarak bu amaca ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız.
Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye!