20-21 Aralık 2008 günlerinde Ankara"da toplanan İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu 29 Mart 2009'da yapılacak Yerel Seçimlerde partinin alacağı tutumu kararlaştırdı. İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, basın toplantısı yaparak kararları açıkladı. Gültekin'in açıklaması ve MKK kararları şöyle:
“Küçük Amerika” süreci, Türkiye’mizi bugün, Batı destekli irtica ile Batı destekli bölücülük arasında bölünme noktasına getirmiştir. Bilindiği üzere, 2004 yerel seçimleri sonucunda Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki belediyelerimizin çoğunluğu Batı destekli bölücülerin, diğer bölgelerimizdeki belediyeler ise çoğunlukla Batı destekli irticanın eline geçti.
2009 yılına girerken ülkemizin, Cumhuriyet yıkıcılarının yönetiminde geldiği yeri gösteren en çarpıcı tablo, Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki durumdur. Bu bölgemizde halkımız, irtica ile bölücülük seçeneklerine mahkûm edilmiş bulunmaktadır. Türkiye, sandıkta bölünmektedir.
Önümüzdeki temel görev, irtica ve bölücülük belalarından kurtulmak ve tüm Milleti birleştirmektir.
29 MART SEÇİMLERİNE YÖNELİK POLİTİKAMIZ
İşçi Partisi Merkez Yürütme Kurulu, yaklaşan yerel seçimleri değerlendirerek, 8 Kasım 2008 günü aldığı kararla, bütün milli partilere bir çağrı yaptı. Bu çağrıda, AKP ve bölücüler dışında kalan bütün partilerin, mümkün olan her seçim çevresinde, tek aday etrafında birleşerek seçime gitmeleri gerektiğini belirttik ve Parti olarak bunun gerçekleşmesi için her türlü göreve hazır olduğumuzu ilan ettik.
İşçi Partisi, dar parti hesaplarına girmeden, 29 Mart seçimlerinden Türkiye’nin yararına olacak en iyi sonucun elde edilmesi için çalışmasını sürdürmektedir.
Merkez Karar Kurulumuz, 20–21 Aralık 2008 tarihlerinde Ankara’da toplanarak gelişmeleri değerlendirmiş ve aşağıdaki kararları almıştır:
KARARLAR
1. Temel görev; yerel yönetimlerimizi AKP’den ve bölücülerden kurtarmak, bütün Milleti Batı destekli irtica ile Batı destekli bölücülüğe karşı birleştirmektir.
2. İşçi Partisi, bütün seçim çevrelerinde İl Genel Meclisi seçimlerine kendi adaylarıyla katılacaktır.
3. Belediye Başkanlığı seçimlerinde AKP ve bölücüler dışında, hangi partiden olursa olsun, gericiliğe ve bölücülüğe karşı tutum alan ve kazanma şansı yüksek olan adayı destekleyeceğiz.
4. Partimiz uygun gördüğü yerlerde Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği seçimlerine kendi adaylarıyla katılacaktır.
5. İl ve ilçe örgütlerimiz bu ilkeler çerçevesinde inisiyatifle hareket edeceklerdir.