İşçi Partisi Menemen İlçe Yöneticisi Şevket Görgün, 10 Şubat 2012 Cuma günü (bugün) Fransa Parlamentosunun, soykırımı inkarı suç sayan yasayı kabul etmesine karşı açılan imza masasında Meclis’teki parti liderlerine seslenerek, 2005 yılında Lozan’a giderek Ermeni soykırımı yalanını çiğneyen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gibi davranmaya davet etti. Açıklamaya TKP Menemen İlçe Yöneticisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubeleri, CHP ve DSP üyeleri de destek verdi. Görgün açıklamasında şunları belirtti:
Soykırımı inkara ceza yasa tasarısının Fransız Meclis ve Senatosu’nda kabul edilmesinden sonra 142 üyenin imzası ile söz konusu yasa, Anayasa Konseyine gitmiş bulunuyor.
Fransız Parlamenter ve senatörleri harekete geçiren “demokrasi” ve “fikir özgürlüğü” aşkı değildir. Aynı siyasetçiler, daha birkaç ay önce, Libya’da yaklaşık 50 bin kişinin ölümüne yol açan NATO bombardımanına onay vermişlerdi.
Onları harekete geçiren 21 Ocak günü yaklaşık 50 bin Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının Paris’te gerçekleştirdiği yürüyüş ve mitingdir. Bu yürüyüş ve mitingle, Avrupa’daki yaklaşık 4 milyon Türk’ün muhalefetinin ne kadar büyük bir soruna yol açabileceği somut olarak gösterilmiştir.
Meclis’teki siyasi parti liderlerine buradan sesleniyoruz: İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 2005 yılında Lozan’a gidip “Ermeni Soykırımı Emperyalist bir yalandır” diye yüzlerine haykırmıştı. Doğu Perinçek’in AİHM’de devam eden davası, bugün için Türkiye’de biricik umuttur. AİHM’deki davayı, Perinçek kazandığında, Türkiye kazanacak ve bugünkü yasalaşan kanunun da bir hukuki niteliği kalmayacaktır. Türkiye bütün gayreti ile AİHM’deki mahkemenin bir an evvel görülmesi için uğraş vermelidir
Ermeni Soykırımı tarihsel bir yalandır, Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır, Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır. Yalanlarınızı çiğnemek için Fransa’ya geliyoruz. Biz soykırım yapmadık, Vatanımızı savunduk. Bugün de Vatanımızı savunmak için ant içiyoruz.
Başta Meclis’teki Parti Liderleri olmak üzere; Siyasi Partilerin liderleri, İşçi ve Kamu Çalışanı Sendikalarımız ve Demokratik Kitle örgütleri! Gelin Fransa’ya birlikte gidelim, orda onların yalanını çiğneyelim. Var mısınız?
Fransa ile siyasi ve ekonomik bütün ilişkiler askıya alınmalıdır. Ülkemizde Fransız ürünlerini istemiyoruz.