İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz Hakkari Çukurca’da şehit edilen askerlerimiz ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yılmaz açıklamasında şunları belirtti:
PKK terör örgütünün Hakkari Çukurca’da gerçekleştirdiği saldırı sonucu 6 Mehmetçiğimiz ve 2 köy korucusu şehit olmuştur. Bu saldırıyı Şemdinli’de iki haftadır PKK ile sürdürülen çatışmalar ile birlikte değerlendirmek gerekmektedir. PKK önceki saldırılarından farklı olarak bu bölgede alan hakimiyeti kurmaya çalışmaktadır.
Tayyip – Gül iktidarı döneminde yeniden canlanan PKK terör örgütü Abdullah Gül’ün “çok güzel şeyler olacak” diye işaretini verdiği ve Tayyip Erdoğan iktidarının sürdürdüğü açılım siyasetiyle bu noktaya gelmiştir. ortaya çıkan Oslo görüşmeleri ve İmralı’da Öcalan ile yapılan görüşmeler Tayyip – Gül iktidarının açılım sürecini PKK ile birlikte yürüttüğünün en önemli kanıtıdır. Türkiye’ye dayatılan bölücü ve gerici anayasa sürecinde Uzlaşma komisyonu tiyatrosunun arkasında PKK ile varılan yüzde 95’lik mutabakatın olduğu bilinmektedir.
Bu saldırı aynı zamanda dün açıklanan Yüksek Askeri Şura Kararlarıyla TSK’dan tasfiye edilmesi ile aynı cepheden yapılan saldırılardır. PKK Mehmetçiğe kurşun sıkmaktadır. AKP Türk subayını tasfiye ederek orduyu biçmektedir.
Tayyip - Gül iktidarı Türkiye için güvenlik sorunudur. Türkiye’nin birliği, bütünlüğü ve geleceği AKP iktidarının varlığı ile karşı karşıya gelmiştir. Türkiye’nin biricik çözümü Tayyip- Gül iktidarından kurtularak Ankara’da Milli Hükümetin kurulmasıdır. Bu çözüm her geçen gün büyümektedir.