İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey:ÖZEL ÖRGÜTE YASAL ZIRH GETİRİLİYOR

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, MİT Kanunu'nda yapılmak istenen değişikliği değerlendirdi. Özbey, Ulusal Kanal'a yaptığı sözlü açıklamada şunları belirtti:

MİT Kanununda yapılmak istenen değişiklik ile “Tayyip Erdoğan Özel Örgütü”ne y...

Tarih:

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, MİT Kanunu'nda yapılmak istenen değişikliği değerlendirdi. Özbey, Ulusal Kanal'a yaptığı sözlü açıklamada şunları belirtti:

MİT Kanununda yapılmak istenen değişiklik ile “Tayyip Erdoğan Özel Örgütü”ne yasal zırh getirilmek istemektedir.

Değişiklikle, Tayyip Erdoğan’ın özel temsilcisi olarak PKK ile görüşmeler yaparak, yüzde 95 mutabakatla protokoller bağıtlayan Hakan Fidan’a “kişiye özel” koruma getirilmek istenmektedir.

Ancak bu buzdağının görünen kısmıdır. Asıl amaç BOP Eşbaşkanlığı’nın “özel örgütü”ne yasal koruma sağlamaktır. Yasaya eklenmek istenen hükümle, “MİT mensupları”nın yanısıra “Başbakan tarafından özel bir görevi ifa etmek üzere görevlendirilenler” hakkında soruşturma yapılması da Başbakan’ın özel iznine bağlı kılınıyor.

Tayyip Erdoğanlar, kurdukları “özel örgüt” eliyle Türk Ordusu’na ve İşçi Partisi başta olmak üzere Türkiye’nin milli güçlerine karşı büyük tertiplere girişmiş ve büyük suçlar işlemişlerdir. Ergenekon ve Balyoz tertipleri Özel Örgütün marifetleridir.

Özel örgüt, Gladyo'dur. Şimdi Gladyo'nun işlediği ve işlemeye devam ettiği büyük suçlardan kurtulma telaşı ile yasa değişikliği yapmaktadırlar.

Yasa değişikliği gerçekleşecek olursa, ihanete varan suçların soruşturulması, “suçun asli faili”nin iznine bağlı olacaktır. BOP Eşbaşkanının, “tetikçi” kullanması, bu “tetikçi” ya da “tetikçiler” vasıtasıyla işleyeceği suçlara soruşturma izni vermemek suretiyle yaptırımdan kurtulması mümkün hale gelecektir.

Bu kabul edilemez. Suçu örtbas eden bu girişime destek veren milletvekilleri de bu suça ortak olacaklardır.