• Abdullah Gül, Türk Milletini ayaklar altına almaya kalkışan şer ittifakının liderlerindendir.
• ABD ile 2 sayfa 9 madde hizmet sözleşmesi bağıtlayanlardan medet umulamaz.
• Erdoğan-Gül Yönetimi, halka uygulanan polis teröründen sorumludur. Abdullah Gül, “iyi polis” rolüyle milleti kandıramaz!
İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, bugün Ankara’da, Abdullah Gül’ün halk eylemlerine ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.
ŞER İTTİFAKI
Günlerdir milyonlarca yurttaşın haykırdığı “Tayyip İstifa” isteğinin hedefinde Abdullah Güllerin de bulunduğunu belirten Özbey; “Abdullah Gül, Türk Milletini ayaklar altına almaya, Atatürk Cumhuriyeti’ni yıkmaya, vatanımızı bölmeye kalkışan şer ittifanının liderlerindendir. Erdoğan-Gül yönetimi, Fethullah Gülen, Abdullah Öcalan ve Barzani ile kurdukları koalisyonla Türkiye’mizi karanlıklara sürüklemektedir. Bu şer ittifakının başında ABD vardır. İsrail de vazgeçilmez ortaktır” dedi.
“İYİ POLİS” ROLÜNE SOYUNAN GÜL’DEN MEDET UMULAMAZ
Abdullah Gül’ün, ABD Dışişleri Bakanı Powell ile “2 sayfa 9 madde” gizli anlaşma yaptığını hatırlatan Özbey; “Millete zorbalık ve faşist uygulamalar bu sözleşmenin hükümleri arasındadır. Abdullah Gül, iyi polis rolünü oynayarak milleti kandıramaz. Bu koşullarda Abdullah Güllerden medet ummak, en hafif deyimiyle aymazlıktır” dedi.
CHP, MHP VE İŞÇİ PARTİSİ’NE DÜŞEN GÖREV
Yakıcı ve acil sorunun Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül yönetiminden bir an evvel kurtulmak olduğunu belirten Özbey; “Başta CHP ve MHP olmak üzere bütün siyasal güçler bir araya gelerek, Erdoğan-Gül yönetimini istifaya çağırmalıdır. AKP içindeki, ihanete giden yoldan rahatsız olan milletvekillerinin de bu girişime katılmaları için azami çaba gösterilmelidir. İşçi Partisi bu tarihi işbirliğinde üzerine düşeni yapmaya hazırdır” dedi.
HEDEF MİLLİ HÜKÜMET’E
Türkiye’nin hükümetsiz kalmayacağını belirten Özbey sözlerini, “CHP, MHP, İşçi Partisi… Derhal masaya oturalım, Erdoğan-Gül yönetimininden kurtulmanın yol ve yöntemlerini belirleyelim. Atatürk’te birleşerek en geniş güçbirliğini sağlayalım. Yerel yönetimleri AKP ve bölücülükten kurtaralım. Çankaya’yı yeniden Atatürk’ün Çankaya’sı yapalım. Ve nihayet Milli Meclis’i oluşturup, Atatürk’ün Milli Hükümeti’ni kuralım!” diyerek tamamladı.