İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek:MÜSLÜMAN KARDEŞLERE YENİ KARDEŞ!

Mısır’da Haçlı gericilik ile bir hesaplaşma var. 1830’ların büyük reformcusu Mehmet Ali Paşa’dan bu yana Mısır’ın Türkiye’yi de etkileyen bir çağdaşlaşma geleneği var. Kimin yanındasınız ve kimlere hangi mesajı veriyorsunuz? Mısır, Batı emperyalizminin dayanakl...

Tarih:

Mısır’da Haçlı gericilik ile bir hesaplaşma var. 1830’ların büyük reformcusu Mehmet Ali Paşa’dan bu yana Mısır’ın Türkiye’yi de etkileyen bir çağdaşlaşma geleneği var. Kimin yanındasınız ve kimlere hangi mesajı veriyorsunuz? Mısır, Batı emperyalizminin dayanaklarını oluşturan gerici örgütlenmelerden ve şeyhlerin toplum içinde ördüğü karanlık ağdan kurtulursa, Türkiye için iyi olmaz mı? O zaman niçin elinizi Münafık Kardeşlere uzatıp duruyorsunuz?

Gündemin yoğunluğu nedeniyle araya öncelikli konular girdi.
CHP’nin “Müslüman Kardeşler” sevdası, üzerinden atlanabilecek bir olay değildir. Çünkü hep ayağımıza dolaşacaktır. Türkiye’nin ayağına! CHP’nin ayağına! Ve CHP’nin devrimci dostlarının ayağına!
CHP Heyeti Mısır gezisi öncesi İhvanı Müslimin ile görüşeceğiz diye tutturdu. Emellerine nail oldular. Mursi’nin devrilen hükümetinin Uluslararası Planlama ve İşbirliği Bakanı Darrag ile görüştüler.
Mısır’da Haçlı gericilik ile bir hesaplaşma var. 1830’ların büyük reformcusu Mehmet Ali Paşa’dan bu yana Mısır’ın Türkiye’yi de etkileyen bir çağdaşlaşma geleneği var.
Kimin yanındasınız ve kimlere hangi mesajı veriyorsunuz?
Mısır, Batı emperyalizminin dayanaklarını oluşturan gerici örgütlenmelerden ve şeyhlerin toplum içinde ördüğü karanlık ağdan kurtulursa, Türkiye için iyi olmaz mı?
O zaman niçin elinizi Münafık Kardeşlere uzatıp duruyorsunuz?
Kuşkusuz Türkiye’de elinizi Fethullah Hoca’dan kurtaramadığınız için.
Mısır’da ziyaret edilen, aslında Fethullah Kardeşler’dir.
CHP Genel Başkanı “Fethullah Hoca’nın polis ve yargı içinde örgütlenmesi yok” dedi. F sermayesine geçenlerde açıkça kol kanat gerdi.
“Laiklik tehlikede değil” nasıl olsa! Bunu da öğrendik CHP liderinden.
Atlantik ötesinden ısmarlanan Abdullah Gül ve F Gülen ile “Türkiye’yi onarma hükümeti” planları da bu çizgiyle uyumludur.
Bunlar görmezden gelinebilecek tavırlar değildir.
Müslüman Kardeşler enternasyonaliyle “darbeciliğe karşı” dayanışma içine girmenin maliyetleri vardır. CHP’nin Suriye helikopterini düşüren Tayyip Erdoğan’ın kahramanlığını desteklemesi bu maliyetlerden biridir.
CHP sözcüleri Muharrem İnce ve Gökhan Günaydın’ın Parti adına destek açıklamalarını en çok Suriye teröristleri alkışlamıştır.
Tayyip Erdoğan vuruyor, Müslüman Kardeş helikopter pilotunun başını kesiyor, CHP de bu Münafık Kardeşler dayanışmasında saf tutuyor.
CHP, Türkiye’de cephesini doğru belirleyemediği için, Mısır ve Suriye’de Müslüman Kardeşler’e kardeş oluyor. CHP’yi İhvani Müslimin ile kardeş yapan konumlanmanın sorgulanması gerekmez mi?