Benzetmek gibi olmasın, Cossiga, İtalya’da Gladio’nun 1 numarası.
Cossiga, ABD’de yetiştirilen sümbüllerin NATO ülkelerine getirilip fidelerince nasıl çiçek açtığını, Nur Batur’a ballandıra ballandıra anlatmış:
Cossiga’nın hikâyesinde çok dikkat çeken nokta, Katolik örgütlenme içindeki müritliğin Gladyo görevine dönüşmesidir.
Yoksa bizim ülkemizde daha bilmediğimiz ne sümbüller, ne laleler, ne güller var da, bizim haberimiz mi yok!
Arslan Bulut’un 10 Kasım 2011 günü Yeni Çağ’da yayımlanan yazısını okumadıysanız okumanızı öneririm. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde, Abdullah Gül’ün adı, “Amerikan devletinin yetiştirdiği devlet başkanları ve başbakanları” listesinde yer alıyor.
Abdullah Gül’ün şövalyelik sırları
Arslan Bulut bu konuyu tam bir yıl önce dizi yazı olarak enine boyuna işlemişti. “Gül’ün Şövalyelik Sırları” başlıklı bu dizide ABD Dışişleri Bakanlığı burslarının “Milli Kültür Vakfı bursu” diye maskelendiği belirtiliyordu:
Arınç’ın sümbülüne
Cossiga “Gladio” diyor
Arslan Bulut’un yazıyı okuyunca, Bülent Arınç’ın birkaç gün önceki “Gül, sümbül, lâle” açıklamasını hatırlamamak elde değil.
Bizim sümbül dediğimize İtalya’nın eski Cumhurbaşkanı Francesca Cossiga , “Gladyo” diyor. Benzetmek gibi olmasın, Cossiga, İtalya’da Gladio’nun 1 numarası. O nedenle anlattıkları birinci elden, yani kendi tecrübesidir.
Cossiga, ABD’de yetiştirilen sümbüllerin NATO ülkelerine getirilip fidelerince nasıl çiçek açtığını, Nur Batur’a ballandıra ballandıra anlatmış:
Katolik örgütünden Gladio’ya
“Aldo Moro bana çok güveniyordu. İkimiz de aynı Katolik örgütün içindeydik. Çok yakındık. (…) Hıristiyan Partiden 3 genç siyasetçi seçti. Üçümüzü de ABD’ye gönderdiler. ABD’deki genç liderler programına gittim. (…) Margareth Thatcher, Helmut Kohl, Helmut Schmidt, Giscard d’Estaing de vardı. Hepimiz çok gençtik.” (Sabah, 17 Şubat 2009) Cossiga’nın eksiğini tamamlayalım. Gladyo’nun büyük liderlerinden d’Estaing’i yetiştiren The Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA) of the us Department of State okulu, Afganistan’ın CIA ajanı lideri Hamit Karzai ve Abdullah Gül’ü de yetiştirmiş (Arslan Bulut, Yeni Çağ, 13 Kasım 2010).
5 sümbülün hizmetleri
Cossiga, ABD’deki genç burs arkadaşlarının yetiştirilip NATO ülkelerinde nasıl devlet başkanı ve başbakan koltuklarına oturduklarını, bir Gladyo uygulaması olarak 32 kısım tekmili birden hikaye ediyor. Ve ABD’de yetiştirilen 5 sümbül ülkelerinde hoop diye Cumhurbaşkanı ve başbakanlığa yerleştirildikten sonra “Sovyetler Birliği’nin dağıtılmasında rol oynayan güçlü liderler oluyorlar.” NATO’nun bugünkü görev tanımı ise, BOP harfleriyle özetleniyor.
“Gladyo NATO’nun siyasi kanadıdır”
Cossiga, bu somut bilgilerden sonra Gladio’nun esasını açıklıyor:
“Şaşıracaksınız ama bu özel teşkilatın NATO’nun askeri kanadıyla ilgisi yoktu. Kuzey Atlantik Teşkilatı ile ilgiliydi. (…) Özel Harekât Teşkilatı tamamen siyasi kanada bağlıydı. Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, Belçika, Norveç, Yunanistan ve Türkiye’de kuruldu. Ama bağlantısız olan Avusturya, İsviçre ve İsveç’te benzer örgütler oluşturuldu.” (Sabah, 17 Şubat 2009)
Demek ki neymiş? Gladyo, askeri bir örgüt değil, NATO’nun siyasal kanadına bağlı özel siyasal örgütlenme imiş. Başlarında da ABD’de özel yetiştirilmiş siyaset adamları bulunuyormuş. Açıkçası NATO ülkelerinin gizli hükümeti imiş! Çok ilginç Almanya’nın Hıristiyan Demokrat ve Sosyal Demokrat başkanları birlikte yetiştirilmiş. İşte NATO’da demokrasi diye buna deniyor: Gladyo’nun dincileri ve Gladyo’nun sosyal demokratları!
Tarikat sümbülleri
Cossiga’nın hikâyesinde çok dikkat çeken nokta, Katolik örgütlenme içindeki müritliğin Gladyo görevine dönüşmesidir.
Erol Bilbilik’in kitaplarında ve yazılarında olsun, Arslan Bulut’un dizisinde olun, Türkiye’deki sümbüllerin de önce tarikat ve cemaat örgütlenmeleri içinde seçildiği ve sonra ABD’de yetiştirildiği somut kanıtlarla anlatılıyor.
Niçin rastlantı demiyoruz
Bu kadar benzerliğin rastlantı olduğunu düşünebilirdik. Ama çok önemli bir olgu var. Abdullah Gül, Vatan gazetesi yazarı Sedat Sertoğlu’na “2 Nisan 2003 günü Ankara’da ABD Dışişleri Bakanı Powell ile 2 sayfa 9 maddelik gizli bir anlaşma” yaptığını ağzından kaçırıyor. Ve bu itiraf, Vatan gazetesinde, “Ortadoğu’daki tüm rejimler değişecek” başlığıyla yayımlanıyor:
Çok daha önemlisi, Abdullah Gül’ün ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’ne 8 yıldır büyük bir gayret ve sadakatle hizmet etmesidir. Bunun da itirafı vardır:
Bilmediğimiz sümbüller
Türkiye’nin bu olayı çözmesi lazım.
8 yıldır, Abdullah Gül’ün 2 sayfa 9 maddelik gizli hizmet sözleşmesi itirafını kamuoyu önüne getiriyoruz. Ama CHP ve MHP de, Abdullah Gül ile bir olup olayın üstünü susarak kapatma gayretindeler!
Yoksa bizim ülkemizde daha bilmediğimiz ne sümbüller, ne laleler, ne güller var da, bizim haberimiz mi yok!
Herkes bilsin!
Cumhurbaşkanı seçimi NATO sümbüllerinden sümbül beğen seçimi olamaz!
Türkiye, Gladyo atamalarının demokrasi diye maskelenmesini tartışacaktır!
Meydan okuyoruz:
NATO sümbülleri konusunun üzerini kapatamayacaksınız!
Türkiye’de demokrasiyi kurmak, Gladyo diktasını yıkmaktan geçiyor.