İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek:ABDULLAH ÖCALAN İLE “FARKLI GÖRÜŞME”

Tayyip Erdoğan hükümeti adına İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüşülüyor. Oslo’da PKK yöneticileri ile sayısız görüşme yapıldığı ortaya çıktı. Masanın başında Batılı istihbarat servisleri oturuyor; görüşmelerin yol ve yolsuzluk haritalarını ABD ve İsrail ...

Tarih:

Tayyip Erdoğan hükümeti adına İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüşülüyor. Oslo’da PKK yöneticileri ile sayısız görüşme yapıldığı ortaya çıktı. Masanın başında Batılı istihbarat servisleri oturuyor; görüşmelerin yol ve yolsuzluk haritalarını ABD ve İsrail çiziyor. İşte bizim görüşmeleri “sıra dışı” kılan, masanın başında CIA’nın ve İngiliz servisinin oturmamasıydı.

Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, 8 Kasım 2012 günlü yazısında, Doğu Perinçek’in Abdullah Öcalan ile 2000’e Doğru Dergisi Genel Yayın Yönetmeni olarak yaptığı görüşmelerin “diğer gazetecilerin temaslarından çok farklı” olduğunu yazdı. Çok doğru. ABD güdümlü holding ve cemaat güçleri, bu konuda 20 yıldır dünyada az görülmüş yoğunlukta bir psikolojik savaş yürütüyorlar; fark buradan da anlaşılıyor. ABD işbirlikçisi hükümetler de PKK ile görüşmeler yapıyorlar. Yakın tarihte Oslo’dan sonra şimdi de İmralı’da görüşüyorlar. Peki fark nerede? Nazlı Ilıcak’a 13 Kasım 2012 günü bir açıklama yolladım, bugüne kadar yayınlamadı. O mektubu kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Sıradan ve sıra dışı görüşme
Sayın Nazlı Ilıcak,
29 Ekim’de halk hareketinin barikatları yıkması, müesses nizamı sarstı. Şemdin Sakık’ın tanıklığı Mahkemenin gündeminde değil iken, birden açık kimlikle sahneye çıkarılması sizin dikkatinizi çekmedi mi?

Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül, Abdullah Öcalan’ın altı kademe altındaki BDP yöneticileriyle ve Leyla Zanalarla sık sık görüşüyorlar. “Sıradan” olmak için, onlar gibi altı kademe alta inmek mi gerekiyor? Siz gazetecilerin akıllarına bu sorular niçin gelmiyor?

Tayyip Erdoğan hükümeti adına, İmralı’da Abdullah Öcalan ile ve Oslo’da PKK yöneticileri ile sayısız görüşme yapıldığı ortaya çıktı. Masanın başında Batılı istihbarat servisleri oturuyor. İşte bizim görüşmeleri “sıra dışı” kılan, masanın başında CIA’nın ve İngiliz servisinin oturmamasıdır.

Bu görüşmeler, yönettiğim dergi dışında hiçbir örgütle ve kurumla bağlantılı değildir. 1960’lardan bu yana Gladyonun sorgu odalarında ve hapisanelerinde mücadele veriyorum. 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 1990 Diyarbakır, 1998 Haymana, 2008’den bu yana Silivri, beş kuşakla hapiste yatan tek devrimciyim. Denetim altına alınamadığım belli değil mi? Bu da sıradan değil.

Perinçek, Öcalan ile niçin görüştü
“Perinçek’in bu görüşmelerde bir niyeti olmalı” diyorsunuz.

Her yayın organının kuşkusuz bir dünya görüşü, toplumu için bir duruşu vardır. Bizim görüşme amacımız da, kamuoyunu bilgilendirmek yanında, ABD’nin Körfez Savaşı eşiğinde, Kürt sorununa müdahale zeminlerini daraltmaktı. ABD’nin bölgemizde milliyetleri ve mezhepleri birbirine düşürmek istediği koşullarda görüştük. Abdullah Öcalan, yakalandıktan sonra verdiği ifadede görüşmeyi şöyle özetledi: Perinçek, bize ABD’nin ve Avrupa’nın peşinden gitmeyin. Bu yoldan bir yere varamazsınız. PKK’yi dağıtın, Türkiye’nin bütünlüğü içinde yer alın telkinlerinde bulundu (Öcalan’ın ifadeleri ve Hürriyet, 18 Mart 1999).

Eğer Türkiye hükümetleri ABD denetiminde olmasaydı
Eğer Türkiye hükümetleri, ABD denetimi dışında olsalardı, bugün silahlı boyutta bir Kürt sorunu olmazdı. Turgut Özal yönetimi, 1980’lerin başlarında, Suriye’de ABD güdümlü Müslüman Kardeşler’in (İhvanı Müslimin) terörünü desteklemiştir. Buna karşı Suriye yönetimi de, Bekaa kampını PKK’ya açmış, Abdullah Öcalan’ın Şam’da karargâh kurmasına olanak vermiştir. Biz o zaman da, Türkiye ile Suriye’nin birbirlerine karşı bölücü ve ayrılıkçı örgütlenmeleri desteklemelerine karşı çıktık ve bu oyunu bozmaya çalıştık.

O zaman gücümüz yetmedi; ABD yükselişteydi ve Kürdümüze devletçik vaat ediyordu. Bugün durum farklıdır; ABD geri çekilmektedir. Suriye, Irak ve İran, ABD emperyalizmine karşı bölge ülkelerinin birliği için cephe tutmuşlardır. Talabani de bu cepheye katılmıştır.

Göreceksiniz Cumhuriyet hükümeti yeniden kurulacak ve bölge cephesindeki yerini alacaktır. Ayrılıkçı çözümlerin iflas ettiğini hep birlikte yaşayacağız.

Dört milletvekilliğini niçin reddettik
1991 genel seçimlerinde SHP, PKK ile seçim ittifakı yaptı. Ama hiç kimse bu konuda bir kampanya yürütmedi; yürütmez. Çünkü o ittifak, ABD merkezli sistemin içindeydi. Turgut Özal’ın planı uygulanıyordu; PKK yasallaştırılıyordu. Özal, Çankaya’ya çağırdığı HEP milletvekillerine, “Sizden tek şey istiyorum, Perinçek ile birlikte olmayacaksınız” dedi. Geldi, bana anlattılar. Dahası, bizim partimizi de aynı planın içine çekme girişiminde bulundular. Bizzat Abdullah Öcalan, 1991 yılı sonunda, Milliyet ve Sabah gazetelerine yaptığı açıklamalarda, Perinçek’e dört milletvekili önerdiğini ve SHP listesinden seçilecek 21 milletvekilinin başına geçmesini rica ettiğini belirtmiştir (Milliyet ve Sabah, 7 Aralık 1991).

Öcalan, Perinçek’in SHP listesinden dört milletvekili önerisini reddettiğimi Gündem gazetesinde şöyle anlatıyor:

“Sayın Doğu Perinçek de buraya geldi. İlk pratik politika önerim şu oldu. Dedim ki, bir devrim merkezi var, onun parlamenter sözcüsü ol. Bu güzel bir şey. Eğer bir parlamenter sözcüsü olsaydı, Kürt-Türk birlikteliği de çok iyi gelişebilirdi. Kim kardeşlik istemiyor. Bize ikide bir milliyetçi diyorsunuz. Seni kendi ülkesinde ve devrimin bir merkezinde milletvekili adayı önerecek kadar Enternasyonalizme yatkınlık gösteren bir hareket mi milliyetçidir, yoksa buna tenezzül etmeyen, kendini çok üstte gören bir anlayışın sahibi mi milliyetçidir? Ve ben fazla anlamlı bulamadım...Tenezzül etmediler.” (Gündem, 3 Mayıs 1993)

Abdullah Öcalan ile görüşme fotoğrafları
Ne zaman Türkiye’nin bağımsızlığına yönelik etkili bir mücadelemiz olsa, Öcalan ile görüşme fotoğrafları boy boy yayınlanır. Bu fotoğrafları 2000’e Doğru’da biz yayınladık. Sizin köşenizde çıkan Öcalan’ın karanfil uzattığı fotoğraf da dergimizde kapak olarak çıkmıştır.

Ama basında kampanya halinde çıkan başka fotoğraflar da var, PKK’nın çektiği fotoğraflar… Bunlar, son 20 yılın basın tarihinde yayın rekoru kırmıştır.

MİT o fotoğraflar karşılığında PKK’ya ne verdi
Ancak şu soruyu sorun yok, belki köşenizden siz sorarsınız: O fotoğraflar karşılığında MİT, PKK’ya ne verdi?

MİT Müsteşarı’nın o fotoğrafları bazı gazetelerin genel yayın yönetmeni ve yöneticilerine kendi eliyle verdiği Ergenekon Davası dosyalarında belgelenmiştir.

Şu soru önemli değil mi: PKK ile MİT arasındaki görüşmeler ve alışverişler hangi zeminde ve hangi amaçlarla bugünlere kadar yürütüldü?

Amerikancılar görüşecek, yurtseverler seyredecek! Koymak istedikleri yasak budur.

ABD’nin Kürt Koridoru’nun neresindesiniz?
Dün olduğu gibi bugün de mücadele, bölenler ile bölünmeye direnenler arasındadır. Bölgemizde güçler, ABD’nin Kürt Koridoru planı ekseninde cepheleşiyorlar.

Tayyip Erdoğan yönetimi, İsrail, Barzani, PKK/PYD, Suriye’nin bölücüleri ABD’nin Kürt Koridoru cephesindedir.

Suriye, Irak, Talabani, Kuzey Irak’taki Barzani karşıtları, İran, Türkiye’nin millî güçleri, Lübnan, Rusya ve Çin ise, Kürt Koridorunun açılmasına karşı mücadele ediyorlar.

Kürt Koridoru, “Irak’ın kuzeyinden Akdeniz’e” uzanıyor ve Diyarbakır kalesini düşürmek için şarttır. Bunun karşısında etkili mücadelemiz nedeniyle, Abdullah Öcalan ile görüşmemiz pişirilip pişirilip gündeme getirilecektir. Türkiye’nin bütünlüğünü ve bölgede barışı savunmak için, psikolojik savaşı göğüslemek de bir görevdir.
Siz, Kürt Koridoru’nun neresindesiniz, buna karar vereceksiniz.