İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 12 Mart 2008 günü yaptığı yazılı açıklamada Emek Platformu’nun aldığı eylem kararının yerinde olduğunu ve İşçi Partisi’nin bütün gücüyle bu kararı desteklediğini açıkladı.
Emek Platformunun aldıkları eylem kararları yerindedir. Bütün gücümüzle destekliyoruz. 13 Mart Perşembe günü tüm illerde yapılacak olan kitlesel basın açıklamaları, 14 Mart Cuma günü gerçekleştirilecek “çalışmama hakkı” eylemi ve uyarılara rağmen tasarı TBMM Genel Kurulu’nda bu haliyle görüşülmeye başlanırsa, aynı gün Emek Platformu bileşenlerinin yöneticileri ve temsilcileri Ankara’da toplanıp tepkilerine TBMM’ye iletme kararları yerindedir.
Partimiz, bütün olanakları ile emekçilerimizin bu haklı taleplerinin yanındadır ve eylemlerin başarılı olması için çalışacaktır.
TAYYİP ERDOĞAN HÜKÜMETİ, DEVLETİ KÜÇÜLTÜYOR,
SOSYAL GÜVENLİĞİ ÇÖKERTİYOR
Erdoğan Hükümeti, Avrupa Birliği, IMF ve Dünya Bankası’nın emrinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Reform adıyla meclise getirilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısı (SSGSS) ve hazırlıkları gizli olarak sürdürülen İstihdam Paketi ile emekçilerimizin kazanımları yok edilmeye ve sendikal örgütlenme tasfiye edilmeye çalışılmaktadır.
SSGSS tasarısı ile,
• kadın ve erkekte emeklilik yaşı 65’e yükseltilmekte,
• emeklilik prim gün sayısı 9000’e çıkarılmakta,
• emeklilerimizin maaşları düşürülmekte,
• ilaçta katkı payı yükseltilmekte,
• birçok hastalık kurum hizmeti dışına çıkarılmaktadır.
İstihdam Paketi, basına sızdırılan haliyle anlaşılmaktadır ki, kıdem tazminatını ortadan kaldırılmayı amaçlamaktadır. Paket hazırlıktaki Özel İstihdam Büroları ve Geçici İş Bulma Büroları, kiralık işçiliği yasallaştırmayı amaçlıyor. İşçi sınıfımız köleleştirilecek ve sendikalarda örgütlenme mümkün olamayacaktır.
Hükümet, bu tasarılarını derhal geri çekmeli, emperyalistlerin emekçilerimize ve ülkemize yönelen bu niyetlerinin maşası olmaktan vazgeçmelidir.