Sivas katliamının 18. yılı dolayısıyla bir basın açıklaması yapan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Esinoğlu şunları söyledi:
2 Temmuz 1993’de Sivas’ta yaşananlar “Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak”, “Kahrolsun laiklik, yaşasın şeriat” sloganlarıyla gerçekleştirilen gerici bir ayaklanmadır.
Bu Cumhuriyet karşıtı kalkışmanın, Türkiye’nin 60 yıldır yaşadığı karşı-devrim sürecinin önemli kilometre taşlarından biri olduğu bugün daha iyi anlaşılmaktadır.
Sorumluları, 1970’lerden buyana Amerikan emperyalizminin projelerinde yer alan hükümetler, onların kontrgerillaları, SüperNATO’ları, Fethullahçı Gladyolarıdır. Aynı karanlık güçler, şimdi Türk Ordusu’na, İşçi Partisi’ne, yurtseverlere karşı “Ergenekon”, “Balyoz” adı altında tertiplerini sürdürüyorlar.
Tıpkı İstiklal Savaşımızın 23 iç isyanını kurgulayan ve uygulayan Kuvvayı İnzibatiye gibi, emperyalizmin emrinde onun planlarını uygulayan işbirlikçileri gibi, 2 Temmuz 1993’te gerçekleştirdikleri Sivas katliamının sorumluluğundan kurtulmak için yeni tertipler hazırlıyorlar.
Geçtiğimiz günlerde TRT’de yayınlattıkları sözde “belgesel”de, yargı kararlarıyla da saptanmış gerçekleri tahrif ederek, neredeyse katliamın mağdurlarını, katliamı düzenleyenler olarak ilan etmeye kalktılar.
Tekrar vurguluyoruz:
Sivas katliamı, ABD’nin emrindeki Gladyo’nun bir icraatıdır. Bu tertibin sorumluları şimdi iktidardırlar. Dünkü Sivas katliamcılarının avukatı, bugün bakanlık koltuğunda oturmaktadır.
Ama hiç kimsenin kuşkusu olmasın; kaçınılmaz olarak kurulacak bir Milli Hükümet önderliğindeki Cumhuriyet itfaiyesi Madımak yangınını söndürecektir.