İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Cengiz, 29 Kasım 2010 gecesi açıklanan ve bütün dünyanın üzerinde konuştuğu WikiLeaks belgelerini değerlendirdi. Cengiz’in açıklaması şöyle:
WikiLeaks internet sitesinde yayınlanan belgelerde, Türkiye önemli bir yer tutmaktadır. Bunların her biri, Türkiye’nin yakın siyasi tarihi açısından büyük önem taşımaktadır. Belgelerde sadece ‘Tayyip Erdoğan’ın İsviçre bankalarındaki sekiz ayrı gizli hesabı’ bulunduğu bilgisi bile, AKP Hükümetinin istifasını zorunlukılmaktadır.
WikiLeaks belgeleri, ‘malum-u ilam’dır, bilineni belgelemektedir.
İşçi Partisi, sekiz yıldır AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesinin bir alt birim görevlisi olduğunu belgelerle ortaya koymakta ve AKP yöneticilerinin yolsuzluklarını gözler önüne sermektedir.
İşçi Partisi’nin yıllardır açıkladığı bu gerçekler, açıklanan bu belgelerle bir kez daha doğrulanmaktadır.
Açıklanan belgeler, Türkiye’nin ABD’nin yakın takibinde olduğunu, AKP yöneticilerinin Amerikan yetkililerinin avucunun içine düştüklerini, her türlü şantaja açık halde bulunduklarını da açıkça ortaya sermiştir.
Belgeler, Amerika’nın, Tayyip Erdoğanları ‘deliğe süpürme’ gücünü nereden aldıklarını da göstermektedir.
‘Küçük Amerika’ sürecinin vardığı nokta budur.
Deliğe süpürme yetkisini ABD’ye vermiş olan AKP, bir gün dahi hükümet edemez.
İşçi Partisi, bugüne dek olduğu gibi, AKP’nin yıkılış ve Tayyip Erdoğanların Yüce Divan’da yargılanmaları mücadelesinin en başında olacaktır.