İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Sefa Koçoğlu: CUMHURİYETİN BAŞKENTİNDE YAŞAYAN ANKARALILARA REFERANDUMDA SİLME HAYIR OYU YAKIŞIR!

İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi ve Ankara İl Başkanı Sefa Koçoğlu, İşçi Partisi’nin “AKP’ye de, Anayasası’na da Hayır” kampanyası çerçevesinde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından yüzlerce parti üyesiyle birlikte Ankaralılara Partisinin ...

Tarih:

İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi ve Ankara İl Başkanı Sefa Koçoğlu, İşçi Partisi’nin “AKP’ye de, Anayasası’na da Hayır” kampanyası çerçevesinde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından yüzlerce parti üyesiyle birlikte Ankaralılara Partisinin “AKP’ye de, Anayasası’na da Hayır” bildirisini dağıtan Koçoğlu, açıklamasında şunları söyledi:
Değerli Ankaralılar,
12 Eylül 2010 günü referandum var. Anayasa değişikliği adı altında, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı olduğunu 31 kez itiraf eden Tayyip Erdoğan’ın yıkım paketi oylanacak.
Referandumla 12 Eylül yargılanacakmış! Külliyen yalan!
Daha dün, Amerikancı 12 Eylül generallerinin yargılanmasının önündeki engel olan zaman aşımının kaldırılmasına yönelik önergeyi reddederek 12 Eylülcüleri yargılanmaktan kurtardılar.
12 Eylül referandumunda bütün yurtseverleri, Türkiye’nin birliğinden, bütünlüğünden yana olanları, bu vatanda barış içinde kardeşçe bir yaşamı seçenleri ve tüm halkımızı vatanı savunmaya çağırıyoruz.

Değerli Ankaralılar,
Bugün Türkiye’nin savunması AKP’ye“HAYIR” la başlar.
Milyonlarca vatandaşı fişleyen, sıradan vatandaşlarımızın bile telefonlarını dinleyen, Ergenekon tertibi ile başta Genel Başkanımız olmak üzere yurtsever aydınları Silivri zindanına atan, TSK‘nın teröre karşı mücadele azmini kıran, komutanları savaş siperinde esir almaya kalkanlar,
Habur mahkemeleri kurarak, teröristleri serbest bırakanlar,
Milli Ekonomiyi yıkanlar,
Sanayiciyi, köylüyü üretemez hale getirenler,
İssizlikte dünya rekoru kıranlar,
Çalışma yaşamına, esnek çalışma, işçi kiralama gibi kölelik çağını getirenler, başta Tekel işçisi olmak üzere on birlerce işçiyi 4/C zulmüne uğratanlar,
İşçiyi, emekliyi, esnafı yoksulluğa terk edenler,
Yargıya, üniversitelere ve bilime saldıranlar,
Bölücü açılım politikaları ile iç çatışmaları, kanlı boğazlaşmayı körükleyenler,
İnegöl, Dörtyol olaylarının sorumluları,
Atatürk Cumhuriyetinin yıkıcıları,
Çocuklarına gemicik alanlar, eşlerinin parmaklarına 45 milyarlık yüzük takanlar,
Türkiye’nin geleceğini hortumlayanlar, bu ülkeye, demokrasi ve özgürlük getirebilirler mi?

Anayasa Değişiklik Paketinde özgürlük yok! Bölücü açılımların, ikiz ihanet yasalarının, hortumculuğun hesabını vermemek için Yüce Divan’dan kaçış var.
AKP, Anayasa Mahkemesi ve HSYK’nın, yapısını değiştirerek, kendi hukukunu yaratıyor, kendi sopasını hazırlıyor, gerici faşist diktatoryasının anayasasını oluşturuyor.


Değerli Ankaralılar,

8 yıldır bu ülkeyi inim inim inleten AKP’den hesap sormak için 12 Eylül Referandumu büyük bir fırsattır.
İşte fırsat, referandum sandığında AKP’nin yakasına yapış, fiyakasını boz, suçüstü yap!
AKP’ye HAYIR oyu ver. Türkiye’yi ve kendini AKP’den kurtar. Milli Hükümetin önünü aç.
Amerikan Dışişleri Bakanıyla gizli anlaşmalar yapan A.GÜL ile Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanı olduğunu defalarca kabullenen Recep Tayyip Erdoğan’ı Yüce Divana sevk et!


Değerli yurttaşlar,

13 Eylül 2010 gününden itibaren, Türkiye ya iç çatışmalara, kanlı boğazlaşmaya, dağılma ve parçalama sürecine girecek, ya da Atatürk Devrimi rotasına girerek, bütünlüğünü koruyarak bağımsız, onurlu bir ülke olma yolunda büyük bir adım atacaktır.
Bugün Türkiye’nin ışığı bir HAYIR’ dır.
Türkiye’nin savunması bir HAYIR’ la başlar.
İşçi Partisi Ankara İl Örgütü olarak, referandumda ABD’ye de, AB’ye de, AKP’ye de, Anayasalarına da Hayır Kampanyasını başlatıyoruz. Cumhuriyetin başkentinde yaşayan Ankaralılara referandumda bir EVET oyu bile züldür. Ankaralıya cumhuriyetine sahip çıkmak için silme HAYIR oyu yakışır. Ankaralılara HAYIR’ lı günler diliyoruz.

Saygılarımızla.