İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı H. Tugay Şen, İl ve Buca İlçe Yöneticileriyle Birlikte Buca Belediyesince Sendikalı Olmak İstedikleri İçin İşten Atılan 7 İşçiyi Ziyaret Etti:
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı H. Tugay Şen, Buca Belediyesi’nde çalışan ve sendikalı olmak amacıyla mücadele ettiği için işten atılan yedi taşeron işçisinin belediye binası önünde kurduğu çadırda işçileri ziyaret etti. Üç gün önce açılan çadır önünde işten atılan taşeron işçilerinin sorunlarını dinleyen İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, haklı direnişlerini sonuna kadar destekleyeceklerini belirtti. Direnişteki işçiler İşçi Partisi’ne teşekkür ederek sorunlarına sahip çıkacaklarına inandıklarını belirttiler.
Daha sonra Tugay Şen, Buca Belediyesi önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Burada sendikalı olmak istedikleri için atılan işçileri dinledik. Belediyenin taşeron firmasında çalışan bu emekçileri işten atanlar sorumludur. CHP’li belediyelerde yaşanması daha da dikkat çekicidir. Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da işten atılmasına karşı direnen işçiyi ziyaret etti. Asıl kendi partili belediyesinin işten attığı işçileri gelsin ziyaret etsin. Taşeronlaştırmayı tamamen kaldıracağız diye söz vermediler mi? Peki bu işçileri neden taşeronların elinde eziyorlar. Bu işçi arkadaşlar sadece sendika hakkını, yani insan olmanın en temel hakkını istiyorlar. Ayrıca bu işçilerin ikişer aylıkları da halen verilmemiş, sigortaları da iki aydır ödenmiyor. Bu insanların evlerinde kendilerini bekleyen çocukları var. Böyle sosyal belediyecilik olur mu? Hani nerede sizin halkçılığınız? Bence Belediye Başkanı Tatı’dan bir örnek oluşturmasını ve bu işçilerin kadroya alınmasını, taşeron sisteminden vazgeçmesini istiyoruz.
İşçi Partisi olarak, direnişteki işçilerimizin sonuna kadar yanındayız. Mücadeleleri, bizim de mücadelemizdir. Bu haklı mücadele, belediyelerde tek bir taşeron işçisi kalmayıncaya kadar sürecektir.”