İran Büyükelçiliği’ne başsağlığı ziyareti

Parti heyetimiz, İran Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek Kasım Süleymani'nin şehit edilmesine ilişkin taziye dileklerini iletti

Tarih:

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan başkanlığında, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Enç, MKK Üyesi Bayram Yurtçiçek ve Uluslararası İlişkiler Büro Üyesi Yusuf Tunçer’den oluşan Parti heyetimiz, İran Devrim Muhafızları'nın seçkin birliği Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin ABD tarafından hain bir saldırıyla Irak’ta şehit edilmesi nedeniyle, İran İslâm Cumhuriyeti Büyükelçiliğini ziyaret edip, Büyükelçi Sayın Mohammed Farazmand’a başsağlığı ve dayanışma dileklerini iletti.


Büyükelçi Farazmand’a, bu saldırının ABD emperyalizminin alçakça saldırılarından biri olduğunu söyleyen Reyhan, “Şunu bilin, yalnız Vatan Partisi değil, bütün Türk Milleti İran’ın yanındadır. Süleymani hepimizin şehididir. Bu saldırı yalnız İran’a değil, Irak ve Suriye’ye ve aynı zamanda Türkiye’ye de yapılmış bir saldırıdır. Bölge halkları eninde sonunda emperyalizmi bölgeden söküp atacaktır. < /ya-tr-span>Biz Türkiye olarak ABD’nin haydutluğunu çok iyi biliriz. 15 Temmuz Darbe girişiminden biliriz, besleyip üzerimize saldığı terör örgütlerinden biliriz. Türkiye’nin şehitleri İran’ın, İran’ın şehitleri de Türkiye’nin şehitleridir. Türk Hükümetinin de ABD saldırganlığına karşı komşumuz İran’la dayanışma içinde olacağına inanıyoruz. Başınız değil başımız sağolsun” dedi.


Büyükelçi Farazmand ise Vatan Partisi’nin dostluğu ve dayanışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ABD, bölgede hızlı ve artarak çoğalan hatalar yapıyor. Şehit General Süleymani, Irak ve bölge ülkelerinin dostuydu. Bölge halkının emperyalizme karşı bağımsızlığı için mücadele ediyordu. Bu uğurda şehit oldu. ABD 2003’ten beri Irak’ı işgal etmiş vaziyette. Bu şehadet, ABD’nin hızlı bir şekilde bölgeden kaçmasına vesile olacaktır. Trump ve Pompeo’nun sevinci geçici bir sevinç olacak ve hızlı bir şekilde çok büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklar” diyerek Vatan Partisi heyetine ziyaretleri için teşekkür etti.


Ziyaret, Genel Sekreter Utku Reyhan’ın, Büyükelçilikte Kasım Süleymani için açılan taziye defterini Partimiz adına imzalamasıyla son buldu.

Büyükelçilik ziyaretinde taziye defterini de imzalayan heyet başkanı Utku Reyhan, şunları yazdı:

 

"Büyük asker ve devrimci General Kasım Süleymani,

Sen yalnızca İran'ın değil bütün İslam aleminin ve ezilen milletlerinin şehidisin.

ABD emperyalizmi ve İsrail Siyonizmi senin ve tüm şehitlerin temiz kanında boğulacaktır.

Kahrolsun ABD emperyalizmi!

Yaşasın Türkiye-İran dostluğu!

Şehitler Ölmez!"

 

Utku Reyhan

Vatan Partisi Genel Sekreteri