Ergenekon soruşturmasının Kürt açılımını hazmettirmek için başlatıldığını öne sürerek, ‘Atatürk Devrimini savunmak ve yurtseverlik suç ise beni de alın’ sloganıyla imza kampayası başlatan İşçi Partisi Muğla İl Başkanı Yüksel Sarı ile 4 yönetim kurulu üyesi gözaltına alındı.
İP Muğla İl Başkanı Yüksel Sarı ve bir grup partili Sınırsızlık Meydanı'da ‘Ergenekon Tertibine Son Bölücülüğe Hayır’ konulu, basın açıklaması yaptı. İP İl Başkanı Yüksel Sarı, ‘Ergenekon'un Kürt açılımını gerçekleştirmek için yapıldığını belirterek, “Açılımın Kürt yurttaşlarımızla ilgisi yoktur. Bu bir ABD açılımıdır. Bu açılım Türkiye'yi etnik temelde bölme ve hakimiyet kurma açılımıdır. Bu açılım Kürt ve Türk tüm yurttaşlarımıza acı ve yıkım getirecektir. AKP, bu açılımı kabul ettirmek için Ergenokon'u tertiplemiştir. AKP, Silahlı Kuvvetleri yıpratmak, İşçi Partisini etkisizleştirmek, yurtsever halkımızı ve aydınlarımızı sindirmek istiyor. Cumhuriyet hukukunun yerini ABD'nin emrindeki ‘Gladyo’ hukuku almıştır. AKP ayrımcılığı resmileştirmek istiyor ” dedi.
‘AKP'ye hayır’ diye slogan atıp, ‘Bölücü ABD’ yazılı dövizler tayışan 20 kişilik grup daha sonra, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmek üzere ‘Atatürk devrimlerini savunmak ve yurtseverlik suç ise beni de alın’ adı verilen imza kampanyası başlattı.
Polis imza kampanyasının başlatılması ardından İP Muğla İl Başkanı Yüksel Sarı, İP Ortaca İlçe Başkanı Mustafa Cihan, İP Milas İlçe Başkanı Mehmet Hergüç, İP Gençlik Birliği Muğla Başkanı Cemil Gözen ve Parti üyesi Mutlu Akseki'yi gözaltına aldı.
İP İl Başkanı Yüksel Sarı, “Demokratik hakkımızı kullanarak, basın açıklamasını yaptık. Ardından da tüm ülkede sanatçıların ve aydınların başlattığı bir kampanya için imza topladık. Valilik, emriyle kapanya durduruldu. Bu çağ dışı bir uygulama. Gözaltına alınmamız kanun dışı. Valilik çifte standart yaptı” dedi.
Gözaltına alınan 5 kişinin polisteki sorgularının ardından serbest bırakıldılar.