İşçi Partisi Genel Sekreteri Hüseyin Karanlık, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın İşçi Partisi’ni eylemlerdeki etkin rolü nedeniyle “darbecilikle” suçlamasını yanıtladı. Karanlık şöyle dedi:
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Taksim ve Türkiye’nin her yerindeki büyük halk hareketine etkin bir şekilde yer aldığı, öncü roller oynadığı için İşçi Partisini ve TGB’yi “darbecilikle” suçluyor.
Ne darbesi? Ortada devrimci bir halk hareketi vardır. Türkiye tarihinin en büyük ve en siyasi, en devrimci halk hareketi. Bunun darbeyle ve darbecilikle ne ilgisi var? Anlaşılan BDP yöneticileri kendilerini ABD’nin BOP planlarına ve BOP Eşbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözde açılımlarına o kadar endekslemişler ki, bu görkemli halk hareketini, bu hareketin bağrındaki büyük gücü ve ufku görmüyorlar, anlamıyorlar. Oysa bu halk hareketi Amerikancı darbe heveslerine karşı da en büyük ilaçtır. Her türlü baskı, zulüm ve adaletsizliği silip süpürecek gücü ve enerjiyi bağrında taşımaktadır.
Halk hareketi, ABD’nin ve yerli gericiliğin bölge de tahakküm için etnik kutuplaşma ve iç savaş kışkırtmalarına karşı da en büyük çare olmuştur. Yine bu halk hareketi hangi kökenden olursa olsun bütün mazlumların kardeşliğini kader birliğini pekiştirmiş ve ortak devrim hedefinde birleşme olanaklarını büyütmüştür. BDP yöneticilerine tavsiyemiz bu harekete sırtını dönmek, hatta Tayyip Erdoğan’la kol kola bastırma girişimlerinde rol almak yerine hareketin yaratacağı büyük olanaklar üzerinde ciddiyetle durmaları ve düşünmeleridir. BOP Planlarıyla aralarına mesafe koymalarıdır.