İP Genel Bşk. Yrd. ve İzmir İl Başkanı Şen:İZMİR’DE İŞÇİ PARTİSİ’Nİ HESABA DAHİL ETMEYEN HİÇBİR SEÇİM SENARYOSU BAŞARILI OLAMAZ!

İşçi Partisi, İzmir’de Yerel Yönetimler Seçimlerine Milli Güçleri Birleştirerek Katılacak ve Belediyeleri AKP’ye Teslim Etmeyecektir!
• İşçi Partisi, Mart 2014 Yerel Yönetimler Seçimi hazırlıklarına hız verdi.
• Belediye Başkanı aday adaylıkları için kayı...

Tarih:

İşçi Partisi, İzmir’de Yerel Yönetimler Seçimlerine Milli Güçleri Birleştirerek Katılacak ve Belediyeleri AKP’ye Teslim Etmeyecektir!
• İşçi Partisi, Mart 2014 Yerel Yönetimler Seçimi hazırlıklarına hız verdi.
• Belediye Başkanı aday adaylıkları için kayıtlara başlandı.
Başvuru süresi 10 Eylül’de sona erecek.
• Hedef: Yerel yönetimleri gericilikten ve bölücülükten kurtarmak,
Atatürk’ün halkçı belediyelerini kurmak!

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, bugün bir basın toplantısı yaparak Partisinin yerel yönetimler seçimi hazırlıklarını ve hedeflerini açıkladı. Şen, basın toplantısını İşçi Partisi Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Ertuğrul Sivrioğlu ve İşçi Partisi Kiraz Belediye Meclis Üyesi Muammer Karatepe ile birlikte gerçekleştirdi.Şen, gazetecilerin yönettikleri sorularını yanıtladı.

DEVRİM SANDIĞA DA YANSIYACAK
İşçi Partisi, 2014 yılı Mart ayında yapılacak Yerel Yönetimler Seçimleri’ne katılmaya hazırdır ve büyük başarılar kazanacaktır. Yükselen halk hareketi, bu devrimci yükseliş sandıklara da yansıyacaktır. Milletimiz, İşçi Partili Belediye Başkanlarının yöneteceği örnek belediyeleri görecektir.

ADAYLIK BAŞVURULARI
Belediye Başkanı aday adaylıkları için başvuruları kabul etmeye başlamış bulunuyoruz. Başvuru süresi 10 Eylül’de sona erecektir. İşçi Partisi, aday adaylarından adaylık ödentisi almayacaktır.

HALKIN TALEBİ: ATATÜRK’TE BİRLEŞMEK! İşçi Partisi, İzmir’in ve Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere, milli güçleri birleştirerek katılacaktır. İzmir’de belediyelerimizi AKP’ye teslim etmemek ertelenemez bir görevdir. Bunun için Milletin bütün güçlerini birleştirmek önemlidir.
İşçi Partisi’nin birleştirme mahareti, kamuoyunun malumudur. 2012’den başlayarak yükselen ve Haziran 2013’te ayaklanmaya dönüşen halk hareketinin muhteşem rüzgârıyla birleşe, birleşe kazanacağız! Alanlarda ‘Hükümet İstifa’, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ diyerek toplanan milyonların talebi de budur. Türk Bayrağı altında, Atatürk’te birleşen halkımızın talebini karşılayacak ve milli güçleri birleştireceğiz.

ADAYLIK ÖLÇÜTLERİ
Belediye Başkanı ve diğer adayların belirlenmesinde azami dikkat ve özeni göstereceğiz, nitelikli adaylarla seçimlere katılacağız. Adaylarımız, Atatürk devrimcisi, dürüst, ahlaklı, lekesiz, uzman, halka hizmet ruhuyla dolup taşan, sade yaşayan, saygın, kamu çıkarını özel çıkardan üstün gören, öncü ve önder yurttaşlardan oluşacaktır.

HEDEF: HALKÇI BELEDİYE
Hedefimiz, yerel yönetimleri AKP gericiliğinden ve PKK bölücülüğünden kurtarmak, Atatürk’ün halkçı Belediyelerini kurmaktır! Yurttaşlarımızı İşçi Partisi saflarında birleşmeye ve görev almaya çağırıyoruz!

Tugay Şen, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bu soruları ve Şen'in verdiği yanıtları aşağıda sunuyoruz:

Büyükşehir Belediye Başkan adayınız belli mi?
Daha belli değil. Ancak bugünden şunu söyleyebilirim ki, İzmir kamuoyunun çok yakından bildiği, yurtseverliğiyle, Atatürk devrimciliğiyle tanınan önemli isimlerle görüşmelere başlamış bulunuyoruz. Aday adaylığı başvuru sürecinin sonunda, yani 10 Eylül’den sonra Partimizin aday adaylarını kamuoyuna açıklayacağız.

Şahsınızla ilgili adaylık planınız var mı?
Şu an şahsımla ilgili bir adaylık planlaması yok. Ama Partimin vereceği her türlü göreve hazırım. Partimizin genel merkez organları ve İzmir il yönetim kurulumuz gereken değerlendirmeyi yapacaktır.

Belediye Meclis üyeleriniz Sivrioğlu ve Karatepe, ilçelerinde aday adayınız mıdır?
Bayraklı Belediye Meclis üyemiz Ertuğrul Sivrioğlu ve Kiraz Belediye Meclis üyemiz Muammer Karatepe, kendi ilçelerinde doğal aday adayımızdır. Kendilerinden aday adaylığı çalışmalarına başlamalarını istemiş bulunuyorum. Bu ilçelerde yapılacak diğer başvuruları de değerlendireceğiz. Zaten 10 Eylül’den sonra aday adaylarımızı kamuoyuna açıklayacağız.

Hiç netleşen aday ismi yok mu?
Süreci daha yeni başlattık. Ancak şimdiden Partimize aday adaylığı başvuruları yapılmaya başlamıştır.

Adaylar arasında kadın önceliği olacak mı?
Biz kadın erkek demeden, hiçbir aday adayından adaylık ödentisi almayacağız. Biliyorsunuz bazı partiler kadınlardan ve gençlerden ödenti almayacaklarını açıkladılar. Biz bunu doğru bulmuyoruz.
Hem belediye başkanlığı adaylığı, hem de meclis üyelikleri için oluşturulacak aday adaylığı listelerinde, son yıllardaki halk hareketinde öne çıkan kadın liderlerimize ve gençlik liderlerimize yer verme konusunda hassas olacağız.

CHP’nin özellikle İşçi Partisinin desteğini alabilmek için Birgül Ayman Güler’i Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapacağı kamuoyunda konuşuluyor. Birgül Ayman Güler’in belediye başkanlığı adaylığı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu fikri ilk kez sizden duyuyorum. Başka partilerin içişlerine karışmamış, adaylık sürecine müdahil olmamız düşünülemez. Biz adayların kimliğinden öte, öncelikle CHP, MHP ve İşçi Partisi’nin bir güçbirliği yapması ve Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediye başkanlığı seçimlerinde ortak adaylar çıkarması gerektiğini savunuyoruz.
Ancak bu sorunuzdan bir gerçeğe varabiliriz. İzmir’de İşçi Partisi’ni hesaba dahil etmeyen hiçbir seçim senaryosu başarılı olamaz. Bugün Türkiye çapında Sonar’ın yaptığı son ankette Partimizin oyu 1 milyonu aşmıştır. İzmir’de bu anketlerde çıkan ülkesel oy oranımızın iki katına sahip olduğumuzu biliyoruz.

Güçbirliğini nasıl sağlayacaksınız?
23 Haziran’da İzmir’de kurultayını yaptığımız, sayın Hüsamettin Cindoruk başkanlığında çalışmalarını yürüten Milli Merkez’in yaptığı Milli Güçbirliği çağrısının hayata geçmesi açısından biz de İşçi Partisi olarak üzerimize düşen bütün çabayı göstereceğiz. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, biz İşçi Partisi olarak önümüzdeki seçimlerde sadece bir destekleme veya seçimlere katılmama tavrı almayacağız. Seçimlerde aktif bir şekilde yerimizi alacağız. Güçbirliğinin kurulduğu yerlerde ister belediye başkanlığı açısından, ister meclis üyeliği açısından İşçi Partili adaylar da listelerde yer alacaktır.
Biz güçbirliği çağrımıza sonuna kadar devam edeceğiz. Bununla birlikte bir yandan da seçim hazırlığımızı yürüteceğiz. Şu ana kadar aday adaylığına başvuran yurttaşlarımız var. Biz aynı zamanda adaylarımızı ön seçimle belirleyeceğiz.