İşçi Partisi Eskişehir İl Sekreteri Ergün GEDEK 28 Kasım 2010 tarihinde düzenledikleri “Türban ve Laiklik” konulu panel sonrası basında çıkan haberlere ilişkib bir basın açıklması yaptı. Gedek'in açıklması şöyle;
Ulusal Kanal Eskişehir Temsilciliği tarafından 28 Kasım Pazar günü düzenlenen “Türban ve Laiklik” konulu panele, Eskişehir halkı yoğun ilgi gösterdi. İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Aydınlık yazarı Şule Perinçek, AÜ Öğr. Üyesi Prof. Dr. İhsan Güneş ve Prof. Dr. Can Ayday’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde “Türban ve Laiklik” konusu her yönden ele alınıp tartışıldı.
Panelde konuşan aydınlar; “Türbanın bireysel bir özgürlük olamayacağı, türbanın Cumhuriyetle hesaplaşmak adına Amerikan emperyalizmi merkezli bir siyasi planın parçası olduğunu” vurguladılar. Bu tespitlerin bazı gerici kesimlerin tepkisini çekeceğinden şüphemiz yoktu. Öyle de oldu. Aynı planın parçası olan yandaş medya hemen cepheden saldırıya geçti. 30 Kasım tarihli Zaman ve Yeni Akit’le birlikte Yenigün adlı yerel gazete, Ulusal Kanal’ı ve panelde konuşma yapan değerli aydınları hedef göstererek, yandaş gazetecilik örneklerine bir yenisini daha eklemişlerdir. “Dine ve dindarlara çirkin hakaretler”, “dine saldırdılar” başlıklarıyla yayınladıkları haberlerle provokasyon yapmaya çalışmışlardır. Yine, “CHP’liler ve İşçi Partililer arasında sert tartışmalar yaşandı…” “CHP’liler protesto ederek salonu terk etti…” diyerek, iki izleyici arasındaki küçük bir diyalogu “sert tartışma” abartısıyla kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışmışlardır. Bu haberler, Eskişehir kamuoyunca kesinlikle itibar görmemektedir. Bunlara gazete dediğimize bakmayın, cam silmek ya da soba tutuşturmak için daha faydalıdır.
Ortaçağ kalıntısı fikirlerine türbanı bayrak yapan anlayış, Cumhuriyet’in kanalına ve aydınlarına saldırmayı bir görev bilmektedir. Bu saldırılar bizi korkutamaz! Tam tersi onlar saldırdıkça biz doğru yolda ilerlediğimizden daha da emin oluyoruz.
Anayasa Mahkemesi tarafından “Cumhuriyet karşıtı eylemlerin odağı olmak” la mahkûm edilen AKP iktidarının yandaşlığında palazlanan bu gazeteler varlıklarını yine bu iktidara borçludurlar. Bizim ise kimseye borcumuz yoktur. Tek borcumuz, halkımıza olan borcumuzdur.
Cumhuriyete kastedenler karşısında kararlılığımız her geçen gün daha da artmaktadır. Gericiliğe geçit vermeyeceğiz. Biz İşçi Partili yurtseverler olarak Ulusal Kanal’a ve Yurtsever Aydınlarımıza sahip çıkmayı bir görev biliyoruz.