İmamlardan Vatan Partisi'ne teşekkür: Yazı önyargıları kırdı

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan'ın yazısı nedeniyle Diyanet personelinden teşekkür mesajları yağdı

Tarih:

Aydınlık Gazetesi yazarı Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan bu haftaki yazısında özellikle sosyal medyada dolanan Diyanet İşleri Başkanlığı ve imamları hedef alan yalanları ve gerçekleri yazdı. Reyhan’a Diyanet personelinden teşekkür mesajları yağdı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, Reyhan’ın yazısını “Bu cümleye katılmamak mümkün mü?” mesajıyla paylaştı. İmamlar gönderdikleri mesajlarla bu süreçte Vefa hizmet gruplarında vatandaşa hizmet ettiklerini vurguladı. İşte o mesajlardan bazıları:

 

 

‘65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞIMIZIN MAAŞINI TESLİM EDİYORUZ’


“Vatansever ve bu cumhuriyetin değerlerine bağlı bir diyanet mensubu olarak bu hakkaniyetli yazınızdan dolayı size teşekkürü bir borç bilirim. Başta şahsım ve çevremi Aydınlık gazetesi okumaya ve sizleri takip etmeye teşvik edeceğim. Zira bu ön yargı duvarlarını yıkmak zorundayız.”


"Yazıyı okumasaydım ben de orada yazan yalanlardan bir kısmını öyle biliyordum. Maaş meselesi örneğin. O kadar çok kendilerinden emin propaganda yapıyorlar ki ben bile bilinç altımda kabul etmişim bunu."


“Merhaba hayırlı günler, imam hatipli görevi yapmaktayım ve yazınızı şu an mahalle muhtarlığında okuyorum. Yani 65 yaş üstü vatandaşlarımızın maaşlarını eve teslim etmek üzere görevliyiz. Müftülüğümüzdeki bütün görevlilerimiz de şu an Vefa grubunda sahada görevli. Özetle Diyanet camiası hakkındaki bu gerçekleri dile getirdiğiniz için size çok teşekkür ederiz. Rabbim sizlere sağlık sıhhat afiyet güzellikler nasip etsin. Selametle.”


“Diyanetle ilgili yalanlar ve gerçekler şeklinde yazdığınız yazıyı okudum. İtiraf edeyim, Aydınlık gazetesinde bu yazının yayınlanmış olması beni çok şaşırttı. Biliniz ki insanların Atatürk ve laiklik konusundaki çekinceleri hep bu bahsettiğiniz problemlerin bir sonucudur. Laikler bu ülkede dindarların hayatlarına saygı duymadığı müddetçe asla sevilmeyecekler. Yazınız bu ön yargıyı kırma noktasında atılan çok önemli bir adım olmuş tebrik ederim. Hem sol cenahta hem sağ cenahta taraftarlıktan uzak, demagoji ve kuru muhalefetten beri, doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilen yazarlara çok ihtiyaç var. Bir ilahiyatçı olarak size çok teşekkür ederim. Şimdiden hayırlı ramazanlar.”


“Selamün aleyküm kardeşim. Bir DİB mensubu olarak sizlere çok teşekkür ediyorum. Bugün DİB ile ilgili bir yazınızı okudum gerçekleri yazmışsınız sağ olun. Şunu da bilmenizi isterim şu an İmam arkadaşlarımız sahadalar, vefa hizmet gruplarında görev yapıyorlar. Kimisi de mahallesinde ücretsiz market açtı sadaka taşı kültürünü yansıtıyor. Bu süreçte ve bu sürecin dışında emin olun imam arkadaşlarımızdan çok gayretli olanlar var selametle.”


“Hocam, ben imam hatibim. Kimsiniz bilmiyorum ama eli öpülesi bir yazı icra etmişsiniz. Allah sizin gibi hakkı gözeten yazarları başımızdan eksik etmesin. Umarım yolumuz kesişir bir gün.” 


"Yiğidi öldür ama hakkını yeme. Bir diyanet çalışanı olarak Aydınlık gazetesi yazarı Sayın Utku Reyhan Bey'e teşekkür ederim."


Diline yüreğine sağlık güzel insan. Bir yazını okudum altında hinlik aramadan, hislerimin tazeliğiyle yazayım dedim. Hatta sayfayı bile kapatmadım. Kim olduğunuzu neci olduğunuzu hiç araştırmadım. 2008 yılında şu dilinize yakın bir dil teklif etmiştim arkadaşlara. Biz ilahiyatçı olarak bu dönemde hassas olmalıyız. Rüzgar bizden yana (İslami kesim) diye atağa kalkmayı marifet bilmeyelim. Asıl bu günlerde köprü olmalıyız. sadece Üsküdar, Fatih değil Beyoğlu'da bizimdir, rakik olalım dedim. Kızdılar bazıları. Neyse denk gelir bir çay içersek konuşuruz. Uzatmadan teşekkür ediyorum. On kere yüz kere. Ben imam hatip lisesinde öğretmenim. Çok dengeli bir yazı olmuş. İmam gruplarda yayılıyor. Tebrik alıyor. Ben ise adilane davranışınızdan dolayı teşekkür ederim. Bir de bu günlerde imamlar vefa hizmetinde gece nöbetinde telefonda gündüz alanda çalışıyor. İyi ki var bu dili kullanan insanlar. Ayrıca sizinle tanışmak için gün sayıyorum. Saygılar.


Utku bey merhabalar; Bir diyanet işleri Başkanlığı personeli olarak yazınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Konuyu çok güzel örneklerle ele almışsınız. Yazınız camiası açısından unutulmaz bir yazı olarak tarihe geçecek. Sizleri tebrik eder başarılar dilerim.


Bir din görevlisi olarak yazmış olduğunuz yazıdan dolayı size canı gönülden teşekkür ediyorum..kaleminize sağlık..