Iğdır’da birleşir Türkiye’yi birleştiririz

Iğdır’da 4 Haziran’da yapılacak İl Genel Meclisi seçimi için adaylarımızı belirledik.

Tarih:

Iğdır İl Başkanımız Ekrem Çatak, Iğdır İl Genel Meclisi seçimlerini Aydınlık Gazetesinden İlyas Gümrükçü ile konuştu.

 

‘Iğdır’da birleşir Türkiye’yi birleştiririz’ sloganıyla yola çıkarak, Iğdırlılara, tarım ve hayvancılığı ayağa kaldırarak, sınır kapılarını açmayı vadediyoruz.

 

Iğdır’da HDP’lilerden boşalan il genel meclisi üyelikleri için 4 Haziran’da yeniden seçim hazırlıkları başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan 11 İl Genel Meclisi üyesi yerine yenilerinin belirleneceği seçimlere, Meclis’te grubu bulunan AKP, CHP, MHP ve HDP ile Vatan Partisi ve Saadet Partisi katılıyor. Ancak CHP, MHP ve Saadet Partisi eksik listeyle seçime girerken Vatan Partisi 11 adayını da belirledi. “Iğdır’ın sorunlarını ancak Vatan Partisi çözer” sloganıyla etkin ve yaygın bir çalışma yürüten partinin İl Başkanı Ekrem Çatak’la Iğdır’ı ve seçim çalışmalarını konuştuk.

 

 

TÜKETİM EKONOMİSİ BATIRDI

 

Iğdır halkının geçim kaynakları nelerdir?

 

Iğdır halkının başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Türkiye genelinde olduğu gibi burada da tarım ve hayvancılık destek görmediği için geriye gitmekte. Hükümet destek vereceği yerde var olan destekleri de kaldırmakta. Türkiye, tarım ülkesi olduğu halde tarım ürünleri ithal ediyor. Bölgemiz hayvancılık bölgesi olduğu halde et ve canlı hayvan ithal etmekte ülkemiz. Bunlara derhal son vermek, tarım ve hayvancılığı bir an önce desteklemek gerekir. Türkiye kendi kendine yetecek ve ürün ihraç edecek bir ülke. Hollanda’yı gözünüzün önüne getirin. Konya kadar bir ülke. Ama ne yazık ki Hollanda’dan hayvan ithal ediyoruz. Bırakın hayvanı samanı bile ithal eder duruma geldik. Bizi bu hale getiren tüketim ekonomisidir. Vatan Partisi iktidarında bu politikalara derhal son verilecek ve bir an önce üretim ekonomisine geçilecektir. Sonuç olarak Iğdır halkının da refah düzeyi yükselecektir.

 

 

SINIR KAPILARIMIZI AÇACAĞIZ

 

Ermenistan ve İran’a sınırınız var, Azerbaycan’la da sınır kapınız... Sınır ticareti ne durumda?

 

Türkiye’nin hangi komşusu ile ilişkileri iyi ki sınır ticareti de iyi olsun? Nahçivan Sınır Kapısı dışındaki iki sınır kapımız da kapalı. Nahçivan’a açılan kapı da sadece yolcu geçişi için açık. Sınır ticareti diye bir şey yok Iğdır’da! İç politikada olduğu gibi dış politikada da tükenmiş bir ülke haline gelmişiz. Ermenistan sınır kapısı Karabağ sorunu yüzünden kapalı. Hükümet Karabağ sorununun çözümü için hiçbir çaba sarf etmiyor. Vatan Partisi tüzüğünün 21. maddesi Azarbaycan Karabağ sorunu ile ilgili. Karabağ sorunu da ancak ve ancak Vatan Partisi iktidarında çözülür. Bizim iktidarımızda bu sorunu çözüp sınır kapısını da açacağız.

 

 

AZERİ VE KÜRT İÇ İÇE YAŞIYOR

 

Iğdır çok çeşitli etnik ve mezhepsel yapıya sahip. Bölücü akımlara karşı çözüm önerileriniz neler?

 

Bu konuda Vatan Partisi’nin iki önemli sloganı var. Birincisi “Üreten Türkiye birleşen Türkiye” diyoruz. İkincisi ise ilimize ve bu seçimlere özgü bir slogan: “Iğdır’da birleşiriz Türkiye’yi birleştiririz.” Iğdır’da Azeri ve Kürt yıllardır iç içe yaşamakta. Kız alıp kız vermişler, ekmeklerini bölüşmüşlerdir. Birbirleri ile hiçbir sorunları yoktur. Fakat bazıları bu birlikteliği bozmaya çalışıyor. Biz bu tür kışkırtmalara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bizim partimiz mezhebe, dine ve ırka dayalı kışkırtmaları ve bölme çabalarını tek millet ve laiklik temelinde bertaraf edecektir.