8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun

Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül'den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Tarih:

Vatan Partili Öncü Kadınlar için 8 Mart mücadele, direniş günüdür. 8 Mart kadın olmaktan kaynaklanan sorunlarımız için mücadele ettiğimiz ve özgür, eşit bireyler olarak toplumun her noktasında var olmak, halkımızdan öğrenerek dimdik durmayı seçtiğimiz günlerdendir. Türk kadını tarihini ve tarihinden elde ettiği mirası 8 Mart gibi uluslararası günlerle birleştirerek özleştirir ve kendi 8 Mart ruhunu yine kendi toplumuna göre yeniden şekillendirir. Vatan Partisinin en temel özelliği her durumu her yeni politikayı kendi tarihi ve ülkesinin dinamikleri ve geleceğe dönük tasarımları ile birlikte ele almasıdır. Bu yüzden Vatan Partisi eşsizdir.

 

Yaşadığımız kapitalist emperyalist sistem kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden tüm insanlığa karşı olabildiğince zalim bir saldırı sürdürmektedir. Ucuz işgücünün geçerli olduğu liberal piyasa sistemini, özelleştirmeleri, işçi ve memur ücretlerinin düşürülmesini, tarıma desteklerinin kaldırılmasını ve dolar ve Euro ile ticaret zorunluluğunu dayatırken, diğer yandan bunların yarattığı baskılara karşı çıkmak için direnen kadınların 8 Martlarını tatil ve eğlence günlerine dönüştürmek planlı bir saldırıdır. Yine tüm karşı çıkışların sadece erkek egemen kültür çerçevesinde tutulması sistemin kadınlara izin verdiği hareket alanıdır. Kadının özgür ve eşit olmak için sürdürdüğü mücadele ve bu mücadelenin markası olan 8 Mart da kadının ve erkeğin birlikte yaşadığı kapitalist emperyalist sistem sorgulanmalıdır. Kadınların üzerindeki baskıyı sadece erkek egemen kültürün bir sonucu gibi göstermek içinde yaşadığımız emperyalizme karşı kadınları körleştirmek içindir. Kadınlar ait oldukları sınıftan daha özgür olamazlar. Ait olduğumuz ülkenin gerçeğinden koparak farklı bir özgürlük ve eşitlik mücadelesi sizi sistemin eğlencesi yapabilir.

 

Bugün 8 Mart ve ülkemizde olağanüstü koşulların yaşandığı bu süreçten geçiyoruz. Türk Silahlı

 

Kuvvetlerinin Amerikan beslemesi terörizme karşı yürüttüğü vatan savaşı bu vatanda özgürce yaşayabilmek içindir. Vatanı olmayanın hakları da olmaz. Görevimiz Mehmetçiğin yanında yer almak vatanın bütünlüğü ve milletin birliği konusunda toplumun vicdanı olup tüm milleti birleştirmektir.

 


Pınar Gül

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı