30 Ağustos törenlerinde Bergama Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yüksel, bayrak geçişi sırasında ayağa kalkmadı. İşçi Partisi Bergama İlçe Başkanı Serap Yılmaz, İlçelerde yapılan Milli Bayramların törenlerinde, yürüyüş kortejinin en başında bulunan Türk Bayrağı geçerken protokol tribününde bulunanlardan, istisnasız herkes ayağa kalkacağını belirterek, Bergama Adliye Sarayı’nın önünde bir basın açıklaması yaptı. Yılmaz'ın açıklaması şöyle
Türk’e düşmanlık, Türk Ordusu’na düşmanlık, Milletin bölünmez bütünlüğüne düşmanlığa artık yeter diyoruz. Türk Bayrağına düşmanlık olamaz ve olmayacaktır ve biz bu aymazlığa müsaade edilmeyeceğini vurgulayarak şöyle konuştu,” Türk milleti Bayrağımıza yapılan saygısızlığı cevapsız bırakmayacaktır.Nedir bu kin ve nefret? Cumhuriyetin Savcısı Türk Bayrağı karşısında oturuyorsa o artık Cumhuriyetin Savcısı değildir.Cumhuriyeti savunması gereken bir savcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi töreninde, Türk Bayrakları geçerken istifini bozmadan ayağa kalkmıyorsa, o kişi gerçekten Cumhuriyetin savcısı olabilir mi? Ülkesinin bayrağına, Cumhuriyet’e saygısı olmayan biri, nasıl ‘Cumhuriyet Savcısı’ olabilir? Bergama Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yüksel’in bundan sonra, devlet ve kamu adına düzenlemesi gereken iddianame ve fezlekelerin nasıl bir geçerliği olabilir? Bayrağa saygısı olmayan bir savcı Türkiye Cumhuriyeti’nin değil ancak Mafya-Gladyo-Tarikat iktidarının savcısı olabilir.”
‘Savcı cesaretini T.C.’yi kaldıran Tayyip Erdoğanlardan almaktadır’
Savcı Hasan Yüksel’in bu saygısızlığına AKP iktidarı cesaret vermektedir diyen Yılmaz,” T.C.’i resmi kurumlardan silmeye çalışan, milli bayramlarda bir bahane bulup yurtdışı gezileri düzenleyen, milli bayramları yasaklayan Tayyip Erdoğanlardan iktidarından güç almaktadır. Amerikancı ve Fethullah destekli AKP diktatörlüğünün kolluk kuvvetleri elinde Türk Bayrağı taşıyan yurttaşlara şiddet uygulamaktan kaçınmamış, gençlerimizin ölümlerine neden olmuş ve hatta Türk Bayrağı satan bir vatandaşımız çete lideri sıfatıyla tutuklanmıştır. Savcı Hasan Yüksel’de bu anlayışın temsilcisidir. Savcı bunu bayrağa yaptığı saygısızlıkla göstermiştir. Bergama halkının bu saygısızlığa izin vermeyeceğini ve Cumhuriyetine ve bayrağına sahip çıkcağını biliyoruz.Bergama Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Hasan Yüksel derhal istifa etmelidir.Bergama halkı Cumhuriyet düşmanlarını istemiyor.İşçi Partisi Bergama İlçe Örgütü olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Savcı oturduğu koltuktan istifa etmek için kalkana kadar peşindeyiz. Bayrağa yapılan saygısızlığın esas sorumlusu, T.C. düşmanı AKP iktidarı yıkılana kadar mücadelemiz devam edecektir” diyerek konuştu. Yılmaz’ın açıklamasından sonra ‘Kahrolsun AKP diktatörlüğü’, ‘Fethullahçı çete dağıtılacak’ ve ‘Mustafa Kemalin Askerleriyiz’ sloganları atıldı.