1 Mayıs'ı Küba'da da kutladık

Küba'da gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarına devlet protokolünde temsilen Parti heyetimiz katıldı.

Tarih:

Devlet Protokolünde Türkiye'den yalnızca Vatan Partisi'nin bulunduğu Küba başkenti Havana'da 86 ülkeden temsilciler hazır bulundu.

Kübalılar 1 Mayıs kutlamalarına katılmak için sabah saat 4'ten itibaren Devrim Meydanı'na giden yolları doldurdu. Törenler sabah saat 7 buçukta Devlet Başkanı Raul Castro'nun kürsüden halkı selamlamasıyla başladı.

Raul Castro konuşma yapmadı. Küba Merkez Sendikası başkanının kısa konuşmasıyla alanın girişinde bekleyen gençlik korteji harekete geçti. Bu sırada elinde ABD bayrağı bulunan bir şahıs kortejin önüne fırladı ve hemen etkisiz hale getirildi.

Che ve Camilo Cienfuegos'un resimleriyle süslü olan Devrim Meydanı'ndan iki saat bulunca 600 bin Kübalı geçerek protokolü selamladı. Yürüyüşe katılan halkın coşkusu ve büyük bir enerjiyle sloganlara katılımı karşısında protokol tribünü aşağıya inerek cevap verdi.

Türkiye'den bin dolayında katılımcının bulunduğu yürüyüşte Küba bayraklarından sonra en çok kullanılan bayrak Türk bayrağı oldu. Vatan Partisi Heyeti de protokolden yürüyüş bandına yaklaşarak tüm Türk bayraklı grupları selamladı. Bu sırada Filistin heyetiyle Yaşanan kucaklaşma sırasında katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Yunus Soner başkanlığındaki Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu heyeti Küba'da çalışmalarına devam ediyor. Küba Komünist Partisi ve uluslararası dayanışma örgütü OSPAAAL'da toplantılar gerçekleştiren heyet Türkiye'nin son dönemde gelişen uluslararası ilişkileriyle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Heyet 2 Mayıs'ta Kongre Saray'ında yapılacak uluslararası buluşmaya katılacak.