GENELGE 10-236 BİLİM VE ÜTOPYA

19 Kasım 2020 / Genelge 10-236

19 Kasım 2020
Genelge 10-236


Bilim ve Ütopya Dergisi

Bilim ve Ütopya Dergisi, 30 yıla yaklaşan istikrarlı ve nitelikli yayınıyla bugün itibarıyla Türkiye’nin en seçkin bilim dergisi haline gelmiştir. Geniş bir ilişki ağı kurmuş, Türkiye’nin seçkin bilim insanlarını bir araya getirmiştir. Bilim ve Ütopya ideolojik ve bilimsel alanlarda gündeme etkili müdahalelerde bulunmuş, gericiliğin, idealizmin, neoliberalizmin ve postmodernizmin ideolojik saldırganlığına karşı Türk aydınını bilgiyle ve fikirle donatmıştır.

Bu nitelikli dergi, örgütlerimiz için önemli katkılar sağlamaktadır:
- Okuyan üyelerimizin niteliği ve derinliği artmaktadır.
- Dergi satışı yoluyla akademide ve aydınlar içine yeni ilişkiler kurmamızı sağlamaktadır.
- Bu yeni ilişkileri örgütleme ve Partiye katma olanağı sağlamaktadır.
- Derginin satış gelirlerinin bir kısmı örgütlerimize kaldığından mali kaynak yaratmaya hizmet etmektedir.
- Öncü Gençlik açısından üniversitelerde yeni akademisyenlere ve nitelikli öğrencilere ulaşma imkânı sağlamaktadır.

Bu faydalarından ötürü Bilim ve Ütopya’nın satışının artırılması oldukça önemlidir. Pandemi sürecinde derginin hem bayi hem de örgüt satışlarında düşüşler yaşanmıştır. Şimdi elbirliğiyle Bilim ve Ütopya’yı eskisinden de daha güçlü bir dergi haline getireceğiz. Örgütlerimize düşen görevler:
Öncelikle yöneticilerimizin hepsi Bilim ve Ütopya dergisini her ay almalıdır. Basılı dergi şeklinde ya da elektronik abonelik şeklinde bütün yöneticilerimizin dergiyi her ay almaları ve okumaları bu çalışmanın başarısı açısından önemlidir. Okumadığımız, içeriğini bilmediğimiz bir dergiye yeni okurlar bulmakta zorlanırız.
Parti içindeki ve çevresindeki bütün arkadaşlarımızı tarayarak basılı dergiyi her ay almak isteyen ya da basılı dergiye abone olmak isteyen arkadaşlarımızı tespit edecek ve onlara dergiyi ulaştıracağız.
Maddi gerekçelerle dergiyi almaktan kaçınan arkadaşlarımıza “e-dergi” aboneliği önereceğiz. E-dergi aboneliğinin ücreti yıllık 120 TL’dir. Yani bir dergi 10 TL gibi oldukça makul bir fiyata denk gelmektedir.
Yayın sorumluları ile yaptığımız toplantıda Öncü Gençlik Genel Merkezi, İstanbul ve Denizli İl Örgütlerimiz hedeflerini belirlemişlerdi. Her örgütümüz Ocak 2021’e kadar kaç e-abone yapacağını ve mevcut basılı dergi sayısını kaça çıkaracağını 25 Kasım 2020 Çarşamba akşamına kadar Bilim ve Ütopya dergisinden Gökalp Çiftçioğlu arkadaşımıza bildirmelidir. Ocak ayında durumu tekrar değerlendirip hedeflerimizi arttırmak için yine bir araya geleceğiz.
Bilim ve Ütopya’nın 25 yıllık arşivi de internet ortamında satışa sunulmuştur. Aynı şekilde farklı konulardaki eski sayılardan oluşan setler de derginin internet sitesindeki mağaza bölümünden satılmaktadır. Mağaza bölümünde hem basılı dergi için hem de e-dergi için çok sayıda seçenek bulunmaktadır.
E-Abone yaparken üyelerimizden e-posta adresi ve isim alıp dergi merkezine göndermek yeterlidir. Para tahsilatı örgütlerimizin inisiyatifindedir.
(https://magaza.bilimveutopya.com.tr/index.php?route=product/category&path=69 )

Bilim ve Ütopya dergisinin satış ve dağıtımından sorumlu olan Gökalp Çiftçioğlu arkadaşımızdır. Tel: 05057872068
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Utku Reyhan
Genel Sekreter